India îşi etalează puterea miliară cu ocazia Zilei Republicii

India îşi etalează puterea miliară cu ocazia Zilei Republicii

India şi-a etalat miercuri puterea militară, la New Delhi, cu o paradă de tancuri, baterii de rachete şi o survolare cu avioane de vânătoare, pentru a marca a 72-a aniversare a Zilei Republicii, în faţa unui public restrâns şi fără demnitari străini, din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Numărul de spectatori a fost limitat la 4.000 şi invitaţii de rang înalt au stat aşezaţi la distanţă considerabilă unii de alţii. Autorităţile au anunţat cu o seară înainte că India a depăşit 40 de milioane de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.

Foto: (c)PIYAL ADHIKARY/EPABatalioane ale forţelor armate indiene, printre care unităţi de pază a frontierelor călare pe dromaderi, dar şi poliţişti şi cascadori pe motociclete au defilat în faţa premierului Narendra Modi.

Foto: (c)HARISH TYAGI/EPAZiua Republicii, 26 ianuarie, este cea în care se aniversează intrarea în vigoare, în 1950, a Constituţiei indiene, adoptată după proclamarea independenţei Indiei faţă de Regatul Unit.

Foto: (c)Javed Dar/XINHUAÎnainte de paradă, Modi a adus un omagiu soldaţilor căzuţi în luptă, la câteva zile după ce guvernul său a stârnit o furtună politică prin transferarea "flăcării eterne" ce celebra memoria indienilor ucişi pe câmpul de luptă şi care ardea de 50 de ani, pentru a o face să fuzioneze cu cea a unui monument dedicat morţilor inaugurat în 2019.

Foto: (c)PIYAL ADHIKARY/EPAUn important dispozitiv de securitate înconjura programul oficial. Anul trecut, festivităţile din Ziua Republicii au fost perturbate de violente manifestaţii ale unor fermieri care se opuneau reformelor agricole, abrogate de atunci de către premier.

Foto: (c)HARISH TYAGI/EPAMii de agricultori indieni s-au confruntat atunci cu poliţia, la numai câţiva kilometri de tradiţionala paradă militară. Convoaie de tractoare au reuşit să forţeze barierele şi s-au deplasat pe marile artere din New Delhi. În vechiul Fort Roşu, înălţat în urmă cu peste 400 de ani, manifestanţii au arborat drapele ale mişcării lor, acolo unde se înălţa de obicei drapelul indian. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie