India: Peste un milion de lămpi cu ulei au fost aprinse în timpul unui festival hindus, un record mondial (GALERIE FOTO)

India: Peste un milion de lămpi cu ulei au fost aprinse în timpul unui festival hindus, un record mondial (GALERIE FOTO)

Oraşul-templu indian Ujjain a stabilit un record mondial prin aprinderea a 1.171.078 de lămpi cu ulei pentru festivalul hindus Maha Shivaratri, informează DPA.


Foto: (c) Javed Dar/Xinhua


În urma eforturilor depuse în acest sens de autorităţile din statul indian Madhya Pradesh, situat în centrul ţării, marţi seara a putut fi admirat spectacolul oferit de "cea mai mare etalare de lămpi cu ulei din lume", potrivit anunţului făcut de Guinness World Records pe Twitter.

Recordul anterior fusese stabilit tot în India - când peste 900.000 de lămpi cu ulei au fost aprinse în oraşul Ayodhya în ajunul festivalului hindus al luminilor, Diwali, în noiembrie anul trecut.

Foto: (c) Javed Dar/Xinhua


Peste 14.000 de voluntari au aprins lămpile de-a lungul malurilor râului Kshipra, care străbate oraşul Ujjain, şi în templul principal Mahakaleshwar Jyotirlinga din oraş, în onoarea lui Shiva, una dintre principalele zeităţi ale hinduismului, a relatat cotidianul Hindustan Times.

Lămpile au ars timp de aproximativ 10 minute, timp în care credincioşii s-au rugat, iar evenimentul a fost urmat de un foc de artificii.

Foto: (c) Javed Dar/Xinhua


Maha Shivaratri se sărbătoreşte de credincioşi prin post şi închinare la Shiva în casele lor sau în temple.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Dana Purgaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei