Indicele de infectare cu coronavirus în București a depășit 3 la mie, prag de la care legea prevede posibilitatea instituirii carantinei

Indicele de infectare cu coronavirus în București a depășit 3 la mie, prag de la care legea prevede posibilitatea instituirii carantinei

Indicele de infectare cu coronavirus în București a depășit în premieră 3 la mie (3,11), prag de la care legea prevede posibilitatea instituirii carantinei, arată datele prezentate astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică. Datele prezentate de INSP vizează ultimele două săptămâni. Grupul de comunicare strategică anunțase, ieri, că rata de infectare în Capitală este 2,66.
 
Datele publicate astăzi de INSP:
 Date contradictorii
Rata de infectare cu coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori în București încă de duminică, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). De la acest prag, școlile intră în scenariul roșu și se poate decide carantinarea orașului.

Datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) în buletinele zilnice arată altă situație. Luni, Bucureștiul apărea cu o rată de incidență de 2,66.

În raportul săptămânal al INSP privind evoluția epidemiei pentru datele raportate până la 11 octombrie, Bucureștiul apare cu rata de incidență la 100.000 de locuitori în 14 zile de 311, adică 3,1 la o mie de locuitori.

Niciun județ nu a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile, însă opt județe au trecul de pragul 2.

Potrivit datelor prezentate de INSP, în aproape toată țara epidemia este pe un trend ascendent. Doar în județele Iași, Satu Mare și Vaslui epidemia stagnează.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”