Indicele principal al bursei a înregistrat cel mai mare nivel de după criză; indicele BET-TR, la maxim istoric

Indicele principal al pieței de capital românești a consemnat, marți, cel mai mare nivel de după criză, conform informațiilor Bursei de Valori București (BVB), transmise la solicitarea AGERPRES.

"Valoarea maximă atinsă în cursul zilei de astăzi (marți n.r.) de 7.921 puncte este a 20-a cea mai mare valoare înregistrată vreodată de indicele BET la BVB. Cea mai mare valoare a indicelui BET a fost înregistrată pe 4 ianuarie 2008, respectiv 9.735,67 puncte", menționează sursa citată.

În ceea ce privește BET-TR, care reflectă evoluția celor mai lichide zece acțiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum și dividendele distribuite acționarilor de aceste companii, a urcat la un nivel maxim de 9.782,54 puncte, fiind cel mai mare înregistrat vreodată de acest indice pe bursa românească.

La închiderea ședinței de tranzacționare, indicele BET a coborât până la 7.912 puncte, fiind, totuși, cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani. De la începutul anului, indicele a câștigat 11,7%.

Acțiunile Grupului Industrial Electrocontact s-au depreciat, marți, cel mai mult pe piața reglementată, această companie fiind urmată de New Europe Property Investments și Armătura. Astfel, acțiunile Grupului Industrial Electrocontact au pierdut 5,43%, ale New Europe Property Investments — 5,04%, iar cele ale Armătura — 2,99%. Pe de altă parte, cele mai mari aprecieri au fost la Uztel de 6,3%, Nuclearelectrica (4,92%) și OMV Petrom (3,51%).

Bursa de Valori București a închis în creștere ședința de tranzacționare de marți, valoarea tranzacțiilor derulate situându-se la 51,2 milioane de lei (11,3 milioane de euro).

Cele mai semnificative tranzacții pe Piața Reglementată au fost realizate cu titlurile Banca Transilvania (6,73 milioane de lei), OMV Petrom (6,5 milioane lei) și BRD (5,76 milioane lei).

Indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, a consemnat o creștere de 1,49%, indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a urcat cu 1,43%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a urcat cu 0,3%.

BET-NG, care reunește 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, a înregistrat o apreciere de 1,76%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 1,29%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a crescut cu 0,85%.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

5 HOPA! Gâdea, somat de Kovesi să achite în 15 zile daunele morale de 300.000 de lei! Nici celelalte harțabale …

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume