Indicele principal al bursei a înregistrat cel mai mare nivel de după criză; indicele BET-TR, la maxim istoric

Indicele principal al pieței de capital românești a consemnat, marți, cel mai mare nivel de după criză, conform informațiilor Bursei de Valori București (BVB), transmise la solicitarea AGERPRES.

"Valoarea maximă atinsă în cursul zilei de astăzi (marți n.r.) de 7.921 puncte este a 20-a cea mai mare valoare înregistrată vreodată de indicele BET la BVB. Cea mai mare valoare a indicelui BET a fost înregistrată pe 4 ianuarie 2008, respectiv 9.735,67 puncte", menționează sursa citată.

În ceea ce privește BET-TR, care reflectă evoluția celor mai lichide zece acțiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum și dividendele distribuite acționarilor de aceste companii, a urcat la un nivel maxim de 9.782,54 puncte, fiind cel mai mare înregistrat vreodată de acest indice pe bursa românească.

La închiderea ședinței de tranzacționare, indicele BET a coborât până la 7.912 puncte, fiind, totuși, cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani. De la începutul anului, indicele a câștigat 11,7%.

Acțiunile Grupului Industrial Electrocontact s-au depreciat, marți, cel mai mult pe piața reglementată, această companie fiind urmată de New Europe Property Investments și Armătura. Astfel, acțiunile Grupului Industrial Electrocontact au pierdut 5,43%, ale New Europe Property Investments — 5,04%, iar cele ale Armătura — 2,99%. Pe de altă parte, cele mai mari aprecieri au fost la Uztel de 6,3%, Nuclearelectrica (4,92%) și OMV Petrom (3,51%).

Bursa de Valori București a închis în creștere ședința de tranzacționare de marți, valoarea tranzacțiilor derulate situându-se la 51,2 milioane de lei (11,3 milioane de euro).

Cele mai semnificative tranzacții pe Piața Reglementată au fost realizate cu titlurile Banca Transilvania (6,73 milioane de lei), OMV Petrom (6,5 milioane lei) și BRD (5,76 milioane lei).

Indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, a consemnat o creștere de 1,49%, indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a urcat cu 1,43%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a urcat cu 0,3%.

BET-NG, care reunește 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, a înregistrat o apreciere de 1,76%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 1,29%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a crescut cu 0,85%.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări