Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a ajuns la 1,8%, cel mai mare din ultimii 3 ani

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a ajuns la 1,8%, cel mai mare din ultimii 3 ani

Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat astăzi până la 1,8% pe an, de la 1,71% anunțat luni. Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei, relatează Profit.ro.

În același timp, Robor la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a urcat acum la 1,89%, cel mai mare nivel din 7 ianuarie 2015 (1,92%) până în prezent. 

Evoluția dobânzilor pe piața monetară este de obicei corelată cu evoluția randamentelor la titlurile de stat. Dobânzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie și în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an. Dobânzile au reintrat pe o traiectorie ascendentă de la fnalul lunii octombrie 2016, chiar dacă s-au oprit, o lungă perioadă, între 0,8% și 0,9%, pentru Robor la 3 luni.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…