Indignarea mercenarilor Wagner: sunt recrutați deținuţi cu HIV și hepatită C FOTO

Indignarea mercenarilor Wagner: sunt recrutați deținuţi cu HIV și hepatită C FOTO

Grupul de mercenari Wagner, care luptă în războiul din Ucraina, a recrutat deţinuţi din închisorile rusești care sufereau de boli infecțioase grave, în special HIV și hepatită C, potrivit Direcţiei principale de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina . Iar acesta a ajuns deja un „fenomen de masă”, conform instituției ucrainene.

Mercenari Wagner FOTO Telegram

Astfel, potrivit sursei citate, doar din închisoarea nr. 5 din satul Metalostroi, regiunea Leningrad, peste o sută de deținuți confirmați cu HIV sau hepatită C au fost „mobilizați” de așa-zisa companie militară privată (PMC) Wagner.

Iar pentru a-i „marca” pe cei infectați, grupul îi obligă pe cei cu HIV să poarte brățări roșii la braț, și pe cei cu hepatită - brățări albe.

Foto: Direcţia principală de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina

Foto: Direcţia principală de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina

Indignarea față de această situație este în creștere printre mercenarii militari care sunt forțați să lupte alături de cei infectați. Medicii ruși refuză în mod sistematic să acorde asistență medicală răniților care sunt infectați cu hepatită sau HIV”, conform Direcţiei de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina.

Totodată, potrivit sursei citate, în Ucraina, au fost deja găsiți printre mercenarii capturați cazuri de infectare cu HIV și hepatită, care confirmă informațiile despre „recrutarea” în masă a prizonierilor infectați în grupul Wagner.

Încă din luna iulie, o anchetă publicată de iStories, un site independent de investigaţii, a dezvăluit că grupul de mercenari Wagner recruta deţinuţi din închisori din Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod, al cincilea oraş ca mărime din Rusia, promiţându-le acestora salarii mari şi amnistie în schimbul a 6 luni de serviciu militar.

Voluntarii nu primeau contracte, ci li se spunea verbal că familiile lor vor fi răsplătite cu 90.500 de dolari în cazul în care ei mor pe front.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...