Indonezia: Încrederea populaţiei în gestionarea de către preşedinte a epidemiei de COVID-19, în scădere

Indonezia: Încrederea populaţiei în gestionarea de către preşedinte a epidemiei de COVID-19, în scădere

Încrederea populaţiei Indoneziei în capacitatea preşedintelui Joko Widodo de a gestiona epidemia de COVID-19 a scăzut brusc, potrivit unui sondaj, în condiţiile în care autorităţile încearcă să controleze un val de infectări cu coronavirus care a condus sistemul medical în pragul colapsului, relatează Reuters.

În urma răspândirii variantei Delta mai contagioase, Indonezia a raportat mai multe cazuri noi de coronavirus decât orice altă ţară din lume, conform mediei numărului de infectări pe şapte zile, fiind totodată a doua ţară la nivel mondial, după Brazilia, în ceea ce priveşte numărul deceselor asociate COVID-19.

Sondajul de opinie realizat de The Indonesian Survey Institute (LSI) la sfârşitul lunii iunie în rândul a 1.200 de respondenţi arată că încrederea populaţiei în capacitatea preşedintelui Widodo de a gestiona epidemia a scăzut la 43%, comparativ cu 56,5% în februarie.

"Încrederea în capacitatea preşedintelui de a depăşi pandemia a scăzut puternic în ultimele patru luni", a declarat Djayadi Hanan, directorul executiv al LSI, adăugând că încrederea în guvern este importantă pentru punerea în aplicare a programului de vaccinare.

Indonezia a impus cele mai stricte măsuri anti-COVID-19 pe 3 iulie, iar guvernul analizează dacă va prelungi restricţiile în condiţiile în care acestea expiră marţi.

Autorităţile au făcut apel la populaţia Indoneziei, ţara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, să evite aglomeraţiile în timpul sărbătorii Eid-Al-Adha, când credincioşii sacrifică animale şi familiile împart carnea cu persoanele nevoiaşe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…