Indonezia: Rugăciuni în masă în Bali, în timp ce insula se pregăteşte să primească din nou turişti

Insula indoneziană Bali a organizat duminică rugăciuni în masă în contextul în care insula indoneziană se pregăteşte să primească din nou turişti, după izolarea impusă de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Peste o mie de oameni au participat la o rugăciune la templul hindus Besakih din oraşul Karangasem, exprimându-şi recunoştinţa pentru felul în care a fost gestionată epidemia în insulă şi căutând să obţină binecuvântarea pentru începutul unei "noi normalităţi".

Până în prezent, Bali a anunţat oficial 1.849 cazuri de contagiere cu noul coronavirus şi 20 de decese, în timp ce în întreaga Indonezie s-au înregistrat de la începutul lui martie 63.749 de cazuri şi 3.171 de decese.

Insula din Asia de Sud-Est se va deschide treptat în această lună pentru turiştii locali, dar va menţine "un protocol de sănătate strict" pentru a preveni propagarea virusului, a declarat reporterilor secretarul provinciei Bali, Dewa Made Indra.

Guvernul local se aşteaptă ca Bali să înceapă să primească turişti străini începând din luna septembrie.

Turismul reprezintă principala sursă de venit a insulei, iar restricţiile de călătorie impuse din cauza pandemiei au afectat grav economia locală, în contextul în care rata de ocupare în hoteluri s-a prăbuşit la 2,07% în luna mai, faţă de 62,55% în decembrie 2019, înainte de izbucnirea pandemiei, şi 51,56% în mai anul trecut. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO „Dobitoaca dracului, retardată, îţi trag un picior în cap” / O nouă înregistrare cu primarul care şi-a fil…

2 „Frăția” polițiștilor de la Crimă Organizată cu interlopii care controlează cluburile de noapte! Dovezi stupef…

3 VIDEO „Nu vreau în România” / Sorina Săcărin a fost readoptată în SUA. Fericirea Sorinei și urmele traumei

4 Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

5 Pare trucaj, dar nu e...