Indonezia va decide în acest an amplasamentul noii sale capitale, cu obiectivul mutării de la Jakarta din 2024

Indonezia va decide în acest an amplasamentul noii sale capitale, cu obiectivul mutării de la Jakarta din 2024

Indonezia va decide amplasamentul noii sale capitale politice în cursul acestui an, cu obiectivul ca mutarea instituţiilor guvernamentale din megalopolisul suprapopulat Jakarta să se producă în 2024, a anunţat miercuri ministrul planificării, Bambang Brodjonegoro, transmite AFP.

Decizia de mutare a instituţiilor guvernamentale de la Jakarta a fost luată de preşedintele Joko Widodo acum două săptămâni, după decenii de discuţii pe acest subiect, încă din timpul dictatorului Suharto.

'Suntem pe cale să finalizăm studiile pentru a decide în acest an locul unde se va muta capitala, astfel încât lucrările de construcţie să poată începe într-un an sau doi', a explicat presei ministrul planificării.

'Sperăm că în 2024 noua capitală va fi pregătită să primească noul centru al guvernului', a adăugat el.

Capitala indoneziană, o conurbaţie cu 30 milioane de locuitori şi unul din oraşele cele mai aglomerate din lume, este frecvent ameninţată de inundaţii, iar cartiere întregi de-a lungul coastei nordice se scufundă sub nivelul mării.

Preşedintele Joko Widodo a vizitat în această lună mai multe amplasamente posibile în estul şi centrul provinciei Kalimantan, pe insula Borneo.

Ministrul planificării a confirmat că sunt avute în vedere două opţiuni pentru viitoarea capitală, autorităţile încercând să asigure o dezvoltare mai echilibrată a arhipelagului.

Oraşul Jakarta, situat pe insula Java, cea mai populată a Indoneziei, va rămâne capitala economică a ţării.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina