Industria americană de armament se luptă să țină pasul cu China. Dezvăluirile unui document de la Pentagon

Industria americană de armament se luptă să țină pasul cu China. Dezvăluirile unui document de la Pentagon

O copie a proiectului noii Strategii Industriale de Apărare Națională spune că firmele americane nu pot construi arme suficient de repede pentru a satisface cererea globală.

Industria de armament americană este cea mai bună FOTO: Arhivă

Industria americană de apărare se luptă să atingă viteza și capacitatea de reacție necesare pentru a rămâne în față într-o cursă a înarmărilor de înaltă tehnologie cu concurenți precum China, avertizează un proiect nepublicat al unui nou raport al Pentagonului privind industria de apărare, scrie politico.com.

Prima Strategie industrială națională de apărare din istorie, care urmează să fie publicată în următoarele săptămâni de către șeful departamentului de achiziții al Pentagonului, William LaPlante, se dorește a fi o privire cuprinzătoare asupra a ceea ce are nevoie Pentagonul pentru a valorifica expertiza firmelor mici de tehnologie, finanțând și sprijinind în același timp companiile tradiționale pentru a se mișca mai repede în vederea dezvoltării de noi tehnologii.

În prezent, baza industrială a apărării din SUA "nu are capabilitatea, capacitatea de reacție sau rezistența necesară pentru a satisface întreaga gamă de nevoi de producție militară la viteză și la scară largă", potrivit unei versiuni provizorii a raportului, obținută de POLITICO.

Documentul, datat 27 noiembrie, adaugă că "la fel de semnificativ, contractorii tradiționali din baza industrială de apărare ar fi pus la încercare să răspundă la conflictele moderne la viteza, scara și flexibilitatea necesare pentru a satisface cerințele dinamice ale unui conflict modern major".

Acesta notează că America construiește cele mai bune arme din lume, dar nu le poate produce suficient de repede.

"Această nepotrivire prezintă un risc strategic în creștere, deoarece Statele Unite se confruntă cu imperativele de a sprijini operațiunile de luptă active ... în timp ce descurajează amenințarea de pacing mai mare și mai avansată din punct de vedere tehnic care se profilează în Indo-Pacific", se arată în studiu.

Vorbind în cadrul Forumului național de apărare Reagan, LaPlante a declarat că strategia va fi executată ca un "parteneriat" cu industria. Pentru ca întreprinderile să își extindă capacitatea de producție, ele au nevoie ca Departamentul Apărării să fie clar cu privire la nevoile sale viitoare de achiziții pentru ca acestea să investească în noi fabrici și în cercetare și dezvoltare.

"În primul rând, noi, guvernele, trebuie să arătăm că ne angajăm și că vom face acest lucru într-un mod susținut cu obținerea de fonduri", a spus el. "Trebuie să purtăm discuții împreună cu privire la ceea ce veți pune pentru construcții și ceea ce va pune apoi guvernul."

LaPlante a declarat că Pentagonul trebuie să demonstreze, de asemenea, că este "serios" în ceea ce privește achiziționarea în număr mare a prototipurilor de arme pe care le dezvoltă.

"Trebuie să arătăm că vom trece la producție și că ne vom ține de ea, astfel încât să merite", a spus el.

Unii dintre cei care au văzut proiectul de raport sunt frustrați de ceea ce percep ca fiind o lipsă de recomandări concrete.

Un consilier din industria de apărare l-a calificat drept "sub așteptări", spunând că nu se concentrează pe soluții pe termen lung la problemele lanțului de aprovizionare care au afectat industria de apărare.

Raportul notează că, după Războiul Rece, industria de apărare s-a restrâns pe măsură ce companiile au fuzionat. Cu toate acestea, China și-a petrecut ultimii 30 de ani devenind o "putere industrială globală" în domeniul construcțiilor navale, al mineralelor critice și al microelectronicii. Industria chineză "depășește cu mult capacitatea nu doar a Statelor Unite, ci și producția combinată a principalilor noștri aliați europeni și asiatici", se arată în raport.

Raportul subliniază, de asemenea, că pandemia Covid a pus în evidență vulnerabilitățile lanțului de aprovizionare. Apoi, invazia Rusiei în Ucraina și atacul Hamas asupra Israelului "au scos la iveală un set diferit de cerințe industriale și riscuri corespunzătoare", în timp ce SUA se grăbește să producă arme pentru a sprijini Ucraina și Israelul

"A devenit clar că insuficiența capacității de producție și de aprovizionare reprezintă în prezent probleme adânc înrădăcinate în toate nivelurile lanțurilor de aprovizionare", se arată în raport.

Pentru a rezolva problema, strategia spune că Departamentul Apărării "va dezvolta lanțuri de aprovizionare mai rezistente și mai inovatoare", va investi în întreprinderile mai mici și se va concentra mai mult pe inovare.

De asemenea, SUA trebuie să recunoască faptul că nu toate răspunsurile se află acasă. "Trebuie să solicităm concurenți de toate tipurile: mari și mici, interni și străini, precum și cei care nu au nicio relație anterioară cu DoD sau cu producția de apărare", se arată în raport.

"Națiunea trebuie să se mobilizeze pentru apărarea comună", conchide raportul. "Acest NDIS este un apel atât către sectorul public, cât și către cel privat, pentru eforturi concentrate și dedicate în vederea construirii și asigurării capacității industriale și a capacității necesare pentru a ne asigura că armata noastră are la dispoziție materialul necesar pentru a-i descuraja pe potențialii noștri adversari și, dacă este necesar, pentru a-i învinge în luptă".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat