Info. Carmen Iohannis a fost audiată ca martor la Parchetul general pe 6 februarie

Info. Carmen Iohannis a fost audiată ca martor la Parchetul general pe 6 februarie

Info. Carmen Iohannis a fost audiată ca martor la Parchetul general pe 6 februarie. Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost audiata pe 6 februarie, in calitate de martor, la Parchetul General, in dosarul caselor de la Sibiu, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare. Carmen Iohannis a mai fost citata de doua ori la Parchetul General, insa nu s-a prezentat. Prima data pe 15 noiembrie, ea le-a transmis procurorilor că nu se poate prezenta la audieri, deoarece îl însoţea pe preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită în Marea Britanie.

A doua oara a invocat ca este racita. Intre timp, procurorul de caz a fost schimbat. Ioan Sandru a preluat dosarul de la Cristian Lazar.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât s-o fi dat pentru porcăria asta? Și, mai ales, cine a luat? În Ro, nimic nu este întâmplător!

2 Așa arată un bloc nou din Arad după cutremurul de 5,3...

3 Ce se întâmplă în realitate în Ucraina? „În fosta mea echipă erau opt bărbați. Cinci dintre ei au fugit din țară ilegal”

4 Barajul de la Nova Kahovka, detonat la ordinului unui general rus beat?

5 „Caracatița” lui Ciolacu