Info. Nicolicea, cu dreptul făcut pe calculator, a fost și el, vineri, la ședința Comisiei de la Veneția. Citiți și voi cine sunt membrii!

Info. Nicolicea, cu dreptul făcut pe calculator, a fost și el, vineri, la ședința Comisiei de la Veneția. Citiți și voi cine sunt membrii!

Info. Nicolicea, cu dreptul făcut pe calculator, a fost și el, vineri, la ședința Comisiei de la Veneția. Cât de mult să urăști țara asta astfel încât s-o batjocorești trimițând pe Nicolicea s-o reprezinte într-unul din cele mai elitiste foruri de pe glob! Vă dați seama? România a fost reprezentată de Iordache și Nicolicea!

La reuniunea de vineri de la Veneţia au fost prezenţi şi trei politicieni români: Tudorel Toader – în calitate de membru al Comisiei, nu de ministru al Justiţiei; Florin Iordache - în calitate de preşedinte al comisiei parlamentare care a propus modificările la legile Justiţiei şi la Codurile penale; Eugen Nicolicea - fost preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor şi membru al Comisiei Iordache.

Potrivit unor surse participante la dezbateri, scrie Adevărul , Tudorel Toader nu a luat apărarea Guvernului sau a majorităţii PSD-ALDE în faţa forului european. „Toader nu a vorbit deloc. Florin Iordache a fost avocatul PSD, spunând, printre altele, că reforma Justiţiei a fost dezbătută în Parlamentul României, forul suprem de decizie“, susţin sursele citate. „În final, Iordache a spus că a luat act de raportul Comisiei de la Veneţia, extrem de critic la adresa PSD, şi a arătat că Parlamentul va ţine cont de recomandări la Codurile penale“, susţin sursele citate. 

Cine sunt experţii Comisiei de la Veneţia care au desfiinţat legile PSD
    
Deşi teza PSD e că avizul Comisiei de la Veneţia pentru legile Justiţiei şi pentru Codurile penale este unul strict consultativ, motivând astfel faptul că Parlamentul şi Guvernul nu au obligaţia de a respecta recomandările experţilor străini, instituţia rămâne unul dintre cele mai importante foruri internaţionale în materie de drept constituţional, reunind experţi din 61 de state ale lumii. Iată cine sunt membrii Comisiei de la Veneţia.

După ce a lucrat 38 de ani în Consiliul Europei, instituţie dedicată democraţiei şi drepturilor omului, italianul Gianni Buquicchio a preluat, în 2009, preşedinţia Comisiei de la Veneţia, fiind reales în funcţia de conducere atât în 2011, cât şi în 2013 şi 2015. Buquicchio a participat la crearea mai multor cadre legale europene, tratate internaţionale şi recomandări, fiind, printre altele, consultant legislativ al Consiliului Europei şi reponsabilul pentru conferinţele Ministerelor de Justiţie Europene.

În 2013, Gianni Buquicchio a primit de la Universitatea din Bucureşti titlul de Doctor Honoris Causa, iar în 2015, aceeaşi distincţie i-a fost acordată şi de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

Al doilea om în conducerea Comisiei de la Veneţia este prim-vicepreşedinta islandeză Herdis Thorgeirsdóttir. Aceasta a studiat psihologie în Marseille şi jurnalism în Londra, obţinând, totodată, diplomă de licenţă în ştiinţe politice şi drept la două universităţi din Islanda. Herdís Thorgeirsdóttir este doctor în drept şi, din 2009, preşedintele Asociaţiei Europene a Femeilor Avocate.

 Filiera Curţilor Constituţionale

La fel ca toate instituţiile internaţionale, Comisia de la Veneţia este împărţită şi în ea în subcomisii şi departamente, acoperind, astfel, toate ariile importante în materie juridică: drept constituţional, drept internaţional, protecţia minorităţilor, drepturile omului. Forul internaţional pune la dispoziţie pentru consultare doi sau trei experţi din fiecare stat membru.

Astfel, Austria aduce în Comisie doi judecători ai Curţii Constituţionale Austriece şi un profesor de drept de la Universitatea din Linz, Franţa vine cu doi membrii ai Curţii Constituţionale franceze, iar Germania atât cu un fost, cât şi cu un actual judecător ai Curţii Constituţionale Federale.

Din Marea Britanie, reprezentanţi în Comisia de la Veneţia sunt un profesor de drept de la Oxford şi un avocat al Consiliului Reginei, din Spania un profesor de drept constituţional de la Universitatea din Barcelona, dar şi Directorul departamentului guvernamental de cercetare pentru studii politice şi constituţionale.

Reprezentanţii României în Comisia de la Veneţia sunt ministrul de Justiţie Tudorel Toader, în calitate de fost judecător al Curţii Constituţionale, şi Bogdan Aurescu, profesor la Facultatea de drept din Bucureşti şi consilier prezidenţial pe teme de politică externă.

Eugen Nicolicea, fiica sa, Liana Nicolicea, și nevastă-sa, Nicoleta(Nicolicea) Vamvu, au fost colegi de an la Spiru Haret!

Nicolicea este la numărul 2066, fata, Liana Nicolicea, este la numărul 2065 și nevestica  Nicoleta(Nicolicea) Vamvu este la 2145:
Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

5 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO