Info. STS refuză să furnizeze informații-cheie! De la mitingul diasporei s-a sunat de 187 de ori la 112!

Info. STS refuză să furnizeze informații-cheie! De la mitingul diasporei s-a sunat de 187 de ori la 112!

Info. STS refuză să furnizeze informații-cheie! De la mitingul diasporei s-a sunat de 187 de ori la 112! Serviciul de Telecomunicatii Speciale a primit 187 de apeluri la numarul de urgenta 112 in data de 10 august 2018, care au avut legatura cu mitingul diasporei din Piata Victoriei.

Este raspunsul dat de reprezentantii UM 02999 unei solicitari adresate de Deutsche Welle si Digi FM.

Reprezentantii STS au refuzat sa precizeze daca intre aceste apeluri doua s-au referit la o presupusa ucidere a doi angajati ai Jandarmeriei si, respectiv, la eventuala spargere a unui magazin fast food din vecinatatea pietei.

"Cu scopul garantarii confidentialitatii si protectiei datelor personale si a vietii private a persoanelor implicate, precum si in scopul neprejudicierii investigarii faptelor de catre organele de urmarire penala, nu va putem oferi detaliile solicitate", se arata in raspunsul primit la redactie.

Va amintim, conform informatiilor care circula in spatiul public, in seara mitingului, interventia in forta a jandarmilor a fost accentuata de vestea primita prin serviciul 112 ca doi dintre colegii lor ar fi fost ucisi de catre protestatari.

Aceasta s-ar fi intamplat, a relatat colonelul Catalin Paraschiv, seful Brigazii Speciale de Interventie, dupa momentul pe care presa il numeste "Diversiunea Springtime" - un alt apel la numarul 112 in care era raportata spargerea restaurantului din coltul Pietei Victoria de catre protestatari. In cazul - deocamdata neconfirmat - in care aceste apeluri au existat, cum spune reprezentantul Jandarmeriei, amandoua s-au dovedit a fi alarme false.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul