Informație. Atmosferă de înmormântare în DNA. Procuror: „Semnalul este clar! Cine luptă împotriva lor, aşa va sfârşi!”

Informație. Atmosferă de înmormântare în DNA. Procuror: „Semnalul este clar! Cine luptă împotriva lor, aşa va sfârşi!”

Laura Codruţa Kovesi a ţinut ultima declaraţie de presă înconjurată de o parte din procurorii DNA. Kovesi a avut un mesaj mobilizator pentru ei, însă feţele plouate le-au trădat starea de spirit. Cel mai încărcat moment a fost atunci când Kovesi şi-a încheiat discursul, s-a întors cu faţa la procurorii din spatele ei şi le-a mulţumit pentru ultima oară, iar aceştia au aplaudat-o.

Surse din interiorul DNA au confirmat pentru  G4Media.ro că atmosfera este una de înmormântare în instituţie. Toţi sunt şocaţi şi au fost luaţi prin surprindere de maniera seacă prin care a fost revocată Kovesi. Toţi procurorii se aşteptau ca şeful statului să respecte decizia CCR şi să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, dar aşteptau totodată şi ca preşedintele să lupte pentru independenţa lor, să ceară clarificări CCR privind subordonarea procurorilor în faţa ministrului Justiţiei şi să dea personal un mesaj de susţinere a luptei anticorupţie.

“Semnalul este clar! Cine luptă împotriva lor (a politicienilor suspectaţi de corupţie – n.r.), aşa va sfârşi! E nedrept pentru că nimic din ce i s-a imputat nu este corect. Cum putem vorbi de dreptate când ştim că decizia ministrului a fost dictată de lideri politici cu probleme penale? E o atmosferă sumbră în instituţie. Suntem destui dispuşi să continuăm, dar întrebarea e cât timp vom mai rezista şi cu ce mijloace?”, a declarat pentru  G4Media.ro un procuror DNA.

Alţii au precizat că revocarea şefei lor are şi un efect de bumerang. ” Unii dintre noi se simt şi mai determinaţi să continue, să se vadă că DNA nu stă într-un singur om, sunt mulţi care au muncit şi muncesc în dosare. Până la urmă, dincolo de şocul de moment, procurorii sunt magistraţi care lucrează cu raţiunea şi legea”, a declarat un altul.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat la finalul mandatului de procuror şef că revocarea lasă semne de întrebare în privinţa subordonării politice a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei.

‘Decretul de revocare emis de preşedintele României lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor-şefi faţă de ministrul Justiţiei? Nu comentez decizia Curţii Constituţionale, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei şi, de aceea, cred că o clarificare rămâne în continuare necesară’, a spus Kovesi, în cadrul unei conferinţe de presă.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...