Informație. Între Dragnea și Toader nu mai este cale de-ntors! Ce scenarii circulă în PSD

Informație. Între Dragnea și Toader nu mai este cale de-ntors! Ce scenarii circulă în PSD

Informație. Între Dragnea și Toader nu mai este cale de-ntors! Ce scenarii circulă în PSD.

Dorința lui Liviu Dragnea de a-l demite de la conducerea ministerului Justiției l-a determinat pe Tudorel Toader să sugereze, public, prin misterioasele postări pe Facebook, sâmbătă noaptea, că ar fi presat să emită ordonanțe de urgență: "O simplă precizare! În lipsa urgenței nu poate fi emisă o ordonanță de urgență!". Potrivit informațiilor de la vârful Coaliției de guvernare, ministrul Justiției și-ar pregăti astfel strategia împotriva unei decizii de demitere care ar putea să fie luată de CEX al PSD,, scrie jurnalista Adrian Duțulescu pe Digi24.ro.

Scenariile de lucru, expuse de surse politice pentru Digi24.ro, sunt următoarele:

1. Tudorel Toader prezintă public înainte de CEX al PSD motivele pentru care nu pot fi emise ordonanțele de urgență dorite de PSD și se victimizează în logica unui conflict personal cu Liviu Dragnea. În această situație, care ar genera un scandal politic și de imagine, Viorica Dăncilă, cea care este singura persoană ce poate semna revocarea din funcție a unui ministru, ar putea invoca daunele de imagine pentru a refuza schimbarea ministrului Justiției.

2. CEX al PSD dă un vot politic pentru retragerea sprijinului politic acordat lui Tudorel Toader, Viorica Dăncilă este forțată de partid să semneze revocarea din funcție, Tudorel Toader prezintă public contextul conflictului pe tema ordonanțelor de urgență și Președintele Klaus Iohannis refuză să semneze decretul de revocare din funcție, ceea ce ar însemna că ministrul ar rămâne pe post.

3. Tudorel Toader își dă demisia din funcție, iar Klaus Iohannis refuză propunerea făcută de PSD pentru un alt ministru. În acest caz însă, ar fi numit un ministru interimar din cei aflați în Executiv, și acesta ar avea dreptul să dea aviz pentru orice ordonanță de urgență.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!