Informații-ȘOC despre FALIMENTAREA României! Vor să ÎMPRUMUTE 25 de miliarde de euro!

Informații-ȘOC despre FALIMENTAREA României! Vor să ÎMPRUMUTE 25 de miliarde de euro!

Informații-ȘOC despre FALIMENTAREA României! Vor să ÎMPRUMUTE 25 de miliarde de euro! „Nevoia de finantare va fi de cel puțin 14 miliarde EUR (deficitul) plus refinanțarea datoriilor existente (totalul fiind sigur peste 25 miliarde EUR)”, dezvăluie analistul financiar Andrei Caramitru pe Facebook. „Căderea lui Dragnea și a PSD-ului va veni de la lipsa de bani și criza economică in care intram. Nu mai au nici o șansa, vor fi obligați sa înceapă sa taie din salariile bugetarilor.”, mai scrie analistul.

Postarea INTEGRALĂ:

„FALIMENTUL ROMANIEI IN 2019

Căderea lui Dragnea și a PSD-ului va veni de la lipsa de bani și criza economică in care intram. Nu mai au nici o șansa, vor fi obligați sa înceapă sa taie din salariile budgetarilor . Haide sa vedem care sunt cifrele.

Pe surse, draftul budgetului pe 2019 e construit pe o creștere anuală nominală a PIB de 7% cu un deficit de 5% deocamdată. Care e problema ?
- creșterea de 7 la suta este absurda. Daca va fi 4 la suta (1-2 real, 2-3 inflație) e bine 
- cu o creștere mai mica, deficitul va fi de 7%, poate chiar mai mult
- Valcov a anunțat un deficit pe 2018 “cash” de 3 la suta. Ce înseamnă asta? Ca nu au fost făcute plăți, ci au fost împinse in 2019 (deficitul cash nu contează, ci cel contabil care include toate costurile). Cred ca au împins încă 0.5-1% din PIB pe 2019, deci 7% poate fi depășit 
- taxe în plus pot fi introduse, însă vor frâna și mai mult PIB-ul, și nu au ce inventa ca sa acoperi o asemenea gaură
- un deficit de 7 la suta (când ai încasări de sub 28) înseamnă ca costurile trebuie tăiate cam cu 20 la suta (probabil și mai mult, in special salariile budgetarilor)!
- nevoia de finantare va fi de cel puțin 14 miliarde EUR (deficitul) plus refinanțarea datoriilor existente (totalul fiind sigur peste 25 miliarde EUR)
- orice depășire a tintei de deficit de 3 la suta declanșează automat procedura europeană de deficit excesiv. Prin care vor cere măsuri de remediere urgente și pot impune penalități financiare. La ce imagine are PSD in Europa, sunt sigur ca vor intra cu tunurile in ei

Pe 17 Ianuarie va fi următoarea licitație cu titluri de stat de aproape 1 miliard EUR . Eu nu cred ca pana atunci vom avea un budget , și nu cred ca bancile vor finanța suma asta fără vreo speranța ca banii pot fi și plătiți înapoi - voi i-ați da bani lui Valcov cu 5 la suta dobânda, sperând ca ii returnează peste 5 ani? Este mai bine sa nu finanțeze și sa ceara intervenția IMF pentru o restructurare serioasă ...”

Cine este Andrei Caramitru

 Este cel mai mare dintre cei trei fii ai actorilor Ion Caramitru şi Micaela Caracaş
 A absolvit Colegiul Naţional „Sf. Sava” (specializarea matematică- fizică) şi şi-a continuat studiile universitare în domeniul finanţelor la Universitatea din Geneva (Elveţia)
 Şi-a început cariera în Geneva, ca asociat în cadrul băncii elveţiene UBS
 A lucrat 16 ani pentru McKinsey, una dintre cele mai influente firme de consultanţă în management strategic din lume, unde cea mai înaltă poziţie a fost de senior partner (responsabil de divizia de telecom, media şi tehnologie în Europa de Est). În 2007, a pus bazele biroului McKinsey de la Bucureşti
 Timp de un an şi jumătate a lucrat pentru firma de consultanţă Boston Consulting Group, ca partener pe o divizie responsabilă de zonele Austria, Germania, Europa Centrală şi de Est
 Din 2018, este antreprenor; a fondat compania IT Kessel Run Ventures cu sediul în Olanda, care oferă servicii online


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“