Înmormântarea reginei Elisabeta a fost cel mai urmărit eveniment din istorie: câte miliarde de oameni s-au uitat la TV

Înmormântarea reginei Elisabeta a fost cel mai urmărit eveniment din istorie: câte miliarde de oameni s-au uitat la TV

Înmormântarea reginei Elisabeta a fost cel mai urmărit eveniment, audiența fiind mai mare decât la funeraliile prințesei Diana sau la aselenizarea misiunii Apolo 11.

Înmormântare regina Elisabeta / Foto Getty Images

Peste patru miliarde de telespectatori din întreaga lume ar fi urmărit funeraliile reginei, fiind astfel cel mai transmis eveniment din istorie.

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie, iar luni au avut loc funeraliile. A fost prima înmormântare de stat organizată în Marea Britanie după cea a lui Winston Churchill, fost prim-ministru, dar și prima pentru un monarh britanic care a avut loc în Westminster Abbey din 1760, scrie Express.

Până în prezent, cel mai urmărit eveniment la televizor din Marea Britanie era slujba de înmormântare a Dianei, Prințesa de Wales, care a avut loc în urmă cu 25 de ani, pe 6 septembrie 1997 și a atras în medie 32,1 milioane de oameni.

Cu aproximativ 19,3 milioane de persoane care au urmărit funeraliile pe BBC One și 11,7 milioane de persoane care au văzut evenimentul pe ITV acasă, se spune că cifrele de audiență globale au ajuns la 2,5 miliarde.

De asemenea, cel mai urmărit eveniment, până la înmormântarea reginei, din istoria televiziunii era ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996, care a atras 3,6 miliarde de telespectatori.

Nu este prima dată când un eveniment cu regina Elisabeta bate recorduri de televiziune, deoarece încoronarea ei din 1953 a fost prima televizată. Aceasta a fost urmărită de peste 27 de milioane de persoane în Marea Britanie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?