Înregistrare internă cu George Simion: Ninel Peia, un „individ profund corupt”, iar Neamul Românesc - niște „tâlhari”

Înregistrare internă cu George Simion: Ninel Peia, un „individ profund corupt”, iar Neamul Românesc - niște „tâlhari”

Copresedintele AUR George Simion lanseaza atacuri foarte violente la adresa Partidului Neamul Romanesc, din care provine Diana Sosoaca, despre care spune ca este format din „talhari” care acum doresc „scindarea si discreditarea AUR”. Cinci dintre actualii parlamentari ai AUR provin din Neamul Romanesc, partid condus de Ninel Peia.

Atacurile lui Simion la adresa partenerilor din Neamul Romanesc au fost lansate in cadrul unei interventii intr-un grup intern al reprezentantilor AUR din judete.

„Acest mesaj este unul strict intern, pentru membrii AUR, va rog sa nu-l distribuiti mai departe, este doar pentru urechile si ochii vostri. Astazi, 13 februarie, si maine sunt prezenti la Bucuresti reprezentantii nostri teritoriali care ne-au confirmat deja ceea ce stiam de la inceputul anului: este in curs o uriasa operatiune pentru scindarea si discreditarea AUR.

Criminalul Francisc Toba, cel de care noi ne-am dezis si am cerut invalidarea mandatului sau de parlamentar cand am aflat de atrocitatile comise in timpul Revolutiei, suna la reprezentantii nostri din teritoriu si le propune avantaje materiale in schimbul trecerii lor la Partidul Neamul Romanesc, condus de fostul pesedist Ninel Peia, un individ profund corupt.

Aceleasi metode se intampla asupra parlamentarilor nostri, li se ofera beneficii materiale, interventii in justitie si alte interventii si beneficii, inclusiv din partea unor indivizi care pretind ca ar fi agenti sau colaboratori ai serviciilor de informatii. De asta tot scandalul si cu Diana. Eu am tot incercat sa aplanez conflicte. Ei i s-a promis functia de presedinte de partid, dar acesti talhari nu vor face asta. Singurul lor scop este sa creeze o scindare, o alta formatiune santajabila care sa fie pe placul sistemului.

(…) Dupa acest scandal s-a aruncat cu multa mizerie in mine, ca sunt tradator, ca sunt homosexual, mi s-a pus un GPS cu transmitator in masina, cate si mai cate mizerii. O sa se incearca din nou discreditarea noastra. Fix in aceste zile se intampla operatiunea ‘Revansa sistemului’”, a sustinut Simion.

Senatoarea Diana Sosoaca a anuntat ca intentioneaza sa isi creeze un grup parlamentar propriu, cu parlamentari de la Partidul Neamul Romanesc (PNR) si din alte partide, iar in 2024 va candida la Presedintia Romaniei.

„Deja am creat o noua miscare, un nou curent politic, care militeaza strict pentru adevarul nealterat, un adevar care a deranjat toate institutiile statului, toti coruptii din sistem. E posibil sa vina parlamentari si din alte partide alaturi de mine. In PNR exista democratie, fiecare actioneaza dupa cum considera. Cea mai mare parte din AUR sunt sustinatorii mei, ce concurenta sa devin eu? Oamenii sunt cu mine. Daca voiam sa iau puterea in AUR, o luam si puneam conditii. Si eu puteam sa obtin functii. Poate ma vedeti in fruntea tarii. Eu voi aparea in continuare ca senator Diana Ionavovici Sosoaca. Eu sunt eu”, a declarat Sosoaca pentru Europa Libera.

Presedintele Senatului AUR, Sorin Lavric, este insa convins ca Sosoaca va ramane singura.

„La Senat, doamna Sosoaca este singura, nimeni nu va trece de partea ei. De doua luni de cand stam toti cei 14 senatori, toti si-au dat seama de aceasta incordare malefica si nociva pe care doamna o exercita in jurul ei. (…) Ea se crede un lider, un lider deasupra caruia nu poate sta nimeni, nici macar George Simion sau Claudiu Tarziu. Ii doresc succes ca in urmatorii patru ani sa dovedeasca ce stofa de lider are si sa isi faca partidul ei. Sa isi faca grupul ei de Neam Romanesc daca reuseste, nu am nimic impotriva. Nu e o concurenta pentru AUR, ea nu e liderul carismatic pe care sa il pui in fruntea unui partid. Doamna spulbera orice anturaj si echipa. Ea e echipa formata doar din ea. O pot compara in privinta tonului cu Vadim Tudor, acelasi ton ratoit, jignitor, doar ca Vadim era de stanga, doamna Sosoaca este o nationalista de tip crestin. Ca tonalitate psihologica seamana foarte bine in varianta feminina cu Corneliu Vadim Tudor”, a declarat Lavric.

„Nu isi da seama ca da cu stangul in dreptul pentru ca face tot timpul impresia de mahalagioaica. E un cuvant nepotrivit, dar asa e perceputa de toti senatorii din Parlament”, a mai spus Lavric.

Deputatul AUR Dan Tanasa a confirmat ca Sosoaca vrea sa rupa AUR.

„Ne aflam la capatul unui lung sir de derapaje ale doamnei senator care s-a imbatat rapid cu puterea. A inceput sa gandeasca un proiect propriu al partidului din care a provenit, Neamul Romanesc. In prima faza, a incercat sa convinga colegi de-ai nostri sa paraseasca AUR pentru a constitui un grup parlamentar separat. Jocurile nu i-au iesit in acel moment”, a declarat Dan Tanasa pentru Europa Libera.

Pe listele AUR au fost trecuti cinci reprezentanti care provin din Partidul Neamul Romanesc, trei fiind la Camera si doar Sosoaca la Senat. Un alt deputat provenit din PNR, Francisc Toba, nu are inca mandatul validat. Partidul Neamul Romanesc a fost infiintat de Ninel Peia, fost parlamentar PSD, exclus de social-democrati pentru pozitiile sale conspirationiste.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...