INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă a crescut cu 4,2% anul trecut, faţă de 2019

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă a crescut cu 4,2% anul trecut, faţă de 2019

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut anul trecut faţă de anul 2019 ca serie brută cu 4,2%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, joi, AGERPRES.

Aceasta datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (23,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (4,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,6%) şi activităţile de comunicaţii (2,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (1,4%).

În luna decembrie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 8,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,9%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în termeni nominali atât ca serie brută cu 11,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,4%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta.

Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris