INS: Populația feminină este mai 'îmbătrânită' decât cea masculină cu 3,1 ani

INS: Populația feminină este mai 'îmbătrânită' decât cea masculină cu 3,1 ani

Populația feminină este mai 'îmbătrânită' decât cea masculină cu 3,1 ani, vârsta medie feminină fiind de 45,1 ani, informează, luni, Institutul Național de Statistică (INS). Din cele peste 19,87 milioane persoane care la 1 ianuarie 2015 aveau reședința obișnuită pe teritoriul României pentru cel puțin 12 luni, peste 10,163 milioane erau femei, reprezentând 51,1% din totalul populației rezidente.

"În mediul urban, ponderea femeilor din țara noastră este mai pronunțată decât în cel rural; 5.582,9 mii locuiesc la oraș, reprezentând 52,2% din totalul populației urbane. În mediul rural, ponderea populației feminine este de 49,9%. Populația feminină a avut o pondere mai mare decât populația masculină în 40 de județe, excepție făcând județele Vaslui și Tulcea. Cea mai mare pondere a femeilor vârstnice (de 65 de ani și peste) a fost înregistrată în județele Satu Mare, municipiul București și Prahova, iar cea mai scăzută în Bistrița-Năsăud și Covasna", se arată într-un comunicat al INS.

Potrivit acestuia, cele mai multe femei vârstnice trăiesc în mediul rural (53,2% din totalul femeilor de 65 ani și peste).

"Contingentul fertil (femei în vârstă între 15 și 49 ani) numără 4.662.350 persoane, potențialele mame reprezentând astfel 23,4% din totalul populației, adică aproape jumătate din totalul populației feminine (45,8%)", informează INS.

Organizația Națiunilor Unite a început să celebreze Ziua Internațională a Femeii la 8 martie 1975. Doi ani mai târziu, în cadrul Deceniului pentru Femei (1976-1985, Adunarea Generală ONU proclamă prin Rezoluția din 16 decembrie 1977 ziua de 8 martie ca Zi a Națiunilor Unite pentru drepturile femeilor și pacea internațională).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?