INS: Producţia industrială, serie brută, a crescut cu 0,5% în primele două luni

INS: Producţia industrială, serie brută, a crescut cu 0,5% în primele două luni

Producţia industrială a crescut, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 0,5% ca serie brută şi a scăzut cu 0,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Astfel, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,5%, ca efect al creşterilor din industria prelucrătoare (+1,4%) şi industria extractivă (+0,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2022, comparativ cu perioada asemănătoare din 2021, a fost mai mică cu 0,5%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,6%, în timp ce industria prelucrătoare şi industria extractivă au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,6%.

În luna februarie 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,9%, susţinută de industria prelucrătoare (+7,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 11,2%, respectiv cu 4,4%.

Producţia industrială, serie ajustată, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,8%) şi industria extractivă (-1,4%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,6%. Industria prelucrătoare a crescut cu 2%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 6,6%, respectiv cu 0,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1%, din cauza diminuărilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,3%) şi industria extractivă (-0,3%). Industria prelucrătoare a crescut cu 2,1%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?