INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 11,1% în primele 10 luni

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 11,1% în primele 10 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în primele 10 luni din acest an faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută cu 11,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,2%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică.

Pe serie brută, afacerile din comerţ au fost impulsionate de vânzările de produse nealimentare (+16%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,2%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 10 luni comparativ cu perioada similară a anului trecut, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 10,2% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,8%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4%).

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, s-a redus, pe ansamblu, cu 3,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,8%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun şi la vânzările de produse nealimentare (-2,9%, fiecare).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţ au scăzut pe ansamblu în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%, ca urmare a declinului înregistrat la vânzările de produse nealimentare (-1,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,1%). Creştere s-a înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,1%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,3%), vânzările de produse nealimentare (+3,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,8%), vânzările de produse nealimentare (+5,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,1%). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București