INS: Website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat

INS: Website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat

Website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat, iar persoanele care doresc să se autorecenzeze sunt îndemnate să acceseze direct Platforma de Autorecenzare sau site-ul Institutului Naţional de Statistică.

"Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populaţie pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Naţional de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro . Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru interesul manifestat", a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Platforma de autorecenzare de pe site-ul www.recensamantromania.ro va deveni activă la ora 00:00 a zilei de luni, 14 martie, a anunţat, vineri, 11 martie, purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică pentru activitatea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, Bogdan Drăghia.

"Site-ul recensământului poate fi accesat la adresa www.recensamantromania.ro . De pe acest site puteţi intra foarte uşor pe platforma de autorecenzare, este linkul de sus, linkul va fi activ la ora zero a zilei de 14 martie, adică începând de luni. Tot pe site-ul recensământului veţi avea posibilitatea, după ce vă autorecenzaţi, să intraţi în posesia codului de auto-recenzare, în termen de maxim 7 zile de la momentul în care aţi completat chestionarul de recensământ. Acel cod se poate accesa tot din prima pagină a site-ului. De asemenea, acest link va fi activ din 14 martie. Iar în partea de sus a paginii vor exista două tutoriale, unul video şi unul text, care vă vor ghida în procesul de auto-recenzare. Pe site veţi găsi, de asemenea, toate materialele referitoare la recensământ din punct de vedere legislativ, hotărârile Comisiei Centrale a Recensământului", a declarat reprezentantul INS, într-o conferinţă de presă.

Prima etapă a recensământului populaţiei şi locuinţelor, cea de preluare a datelor din surse administrative a demarat pe 1 februarie, iar cea de-a doua, care constă în autorecenzare, se va desfăşura între 14 martie şi 15 mai. Autorecenzarea va putea fi efectuată de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator, chestionarul pentru autorecenzare fiind disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză.

Cea de-a treia etapă a recensământului constă în colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în cadrul cărora datele colectate vor fi înregistrate, cu ajutorul tabletelor, în chestionarul electronic. Această etapă se va desfăşura între 16 mai - 17 iulie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...