Inspecţia Muncii a sistat activitatea pe un şantier din Bucureşti, în urma unui control privind condiţiile de muncă

Inspecţia Muncii a sistat activitatea pe un şantier din Bucureşti, în urma unui control privind condiţiile de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a decis sistarea activităţii pe un şantier din Bucureşti, în urma unor controale realizate marţi pe mai multe şantiere din Capitală, potrivit unui comunicat remis miercuri de Inspecţia Muncii.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au realizat acţiunea de control pe şantiere în scopul identificării muncii nedeclarate, precum şi a verificării modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, se menţionează în comunicatul Inspecţiei Muncii.

În timpul verificărilor, inspectorii ITM Bucureşti au identificat 30 de angajatori care desfăşurau activităţi pe şantiere, iar din cele 218 persoane care desfăşurau activităţi, 21 de persoane au declarat că nu au semnat contracte individuale de muncă, potrivit comunicatului.

De asemenea, a fost identificat un salariat care avea contractul individual de muncă suspendat, dar şi un cetăţean străin (din Republica Moldova), pentru care competenţa identificării şi aplicării măsurilor legale a revenit DGPMB şi Inspectoratului General pentru Imigrări, menţionează Inspecţia Muncii.

Acţiunea de control s-a desfăşurat în colaborare cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, care a asigurat un suport activ la realizarea obiectivelor stabilite de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

Controlul a fost efectuat sub coordonarea inspectorului-şef din ITM Bucureşti, Constantin Bujor, iar la acţiune au mai participat secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale Tudor Polak şi inspectorul general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii, Mihai Nicolae Ucă.

Acţiunea s-a încadrat în strategia ITM Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate şi identificarea abaterilor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

Controlul s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor stabilite şi dispuse prin acte normative privind protecţia împotriva SARS-COV-2, menţionează Inspecţia Muncii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”