Inspectorii sanitari au aplicat amenzi de 5.000 de lei în cazul Spitalului Universitar

Inspectorii sanitari au aplicat amenzi de 5.000 de lei în cazul Spitalului Universitar

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au aplicat amenzi totale de 5.000 de lei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru nerespectarea prevederilor legale privind gestionarea deşeurilor provenite din activitatea medicală "fluide biologice" şi sânge".

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, pentru nerespectarea normelor în vigoare privind colectarea, tratarea şi evacuarea apelor uzate provenite din unităţile sanitare s-a dat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 lei persoanei responsabile (şef serviciu tehnic), iar pentru nerespectarea prevederilor privind gestionarea deşeurilor periculoase o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei persoanei responsabile (şef SPIAAM).

Alte măsuri dispuse în urma controlului se referă la revizuirea procedurii de gestionare a deşeurilor periculoase în care să fie cuprinse şi fluidele biologice, revizuirea procedurii "instrucţiuni de lucru - curăţarea şi dezinfecţia instrumentarului în blocul operator" şi anularea instrucţiuni privind dezinfectarea secreţiilor din vasele de aspiraţie/beclere, instruirea personalului, adăugarea în fişele de post a atribuţiilor privind gestionarea deşeurilor provenite din activitatea medicală (fluide biologice), persoanelor cu atribuţii în acest sens, efectuarea de determinări microbiologice ale apelor uzate lunar la laboratorul DSPMB, intensificarea demersurilor privind realizarea staţiei de epurare şi dezinfecţie a apelor uzate.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, anunţa la începutul săptămânii că va trimite miercuri Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care, marţi, deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris pe Facebook că "mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate zilnic în sistemul de canalizare", printre aceste unităţi menţionând şi Spitalul Universitar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...