Inspectorul AJFP Dâmbovița, prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă

Inspectorul AJFP Dâmbovița, prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă

Inspectorul din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Dâmbovița, care a fost reținut pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant, va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Radu Gheorghe, inspector superior în cadrul AJFP Dâmbovița, a pretins, la data de 17 septembrie, de la administratorul unei întreprinderi individuale, care este și denunțător în cauză, suma de 2.500 lei pentru a-l favoriza în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă.

La acea dată, inculpatul a primit o primă tranșă de 500 de lei din suma cerută, iar a doua zi a pretins de la aceeași persoană produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) în posesia cărora a intrat trei zile mai târziu.

Radu Gheorghe a fost surprins, marți, în flagrant, de procurorii DNA Ploiești după ce a primit cea de-a doua tranșă de bani de la persoana denunțătoare, respectiv suma de 2.000 de lei.

Acesta a fost condus la sediul DNA Ploiești, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore și urmând a fi prezentat, miercuri, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia