Instituţiile publice din China, obligate să renunţe la programe şi echipamente informatice străine (media)

Instituţiile publice din China, obligate să renunţe la programe şi echipamente informatice străine (media)

Beijingul a ordonat tuturor agenţiilor guvernamentale şi instituţiilor publice să înlocuiască programele şi echipamentele informatice străine în următorii trei ani, relatează luni Financial Times, preluat de dpa.

Schimbarea ar urma să se producă în baza unei politici confidenţiale supranumite "3-5-2", care prevede ca 30% din aceste înlocuiri să aibă loc în decursul lui 2020, 50% în 2021 şi 20% în 2022.

Directiva în acest sens, difuzată ceva mai devreme în acest an de Biroul central al Partidului comunist chinez, vine în contextul excluderii de către Washington a unor companii chineze - cum este Huawei - de pe piaţa SUA, din considerente de securitate naţională.

Dacă va fi pusă în aplicare, noua politică ar putea avea un impact semnificativ asupra unor companii americane ca Microsoft, HP şi Dell.

Companiile de tehnologie americane realizează în China venituri de până la 150 de miliarde de dolari.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși