Insula grecească mai puțin cunoscută, vizitată de Julia Roberts și Tom Hanks, care ar putea deveni un magnet turistic anul viitor

Insula grecească mai puțin cunoscută, vizitată de Julia Roberts și Tom Hanks, care ar putea deveni un magnet turistic anul viitor

Julia Roberts și Tom Hanks sunt fanii unei insule din Grecia, trecută cu vederea de majoritatea turiștilor. Destinația ar putea însă să devină una foarte populară, în anul 2024.

Fotografie din Insula Paros FOTO X

Deși abia a venit iarna, unii oameni deja își fac planurile pentru vacanța de vară din anul viitor. Experții le vin în ajutor.

Jennifer Greene a fost planificatoare de călătorii profesionistă în ultimii 10 ani. Ca parte a serviciului ei de zi cu zi, Jennifer planifică vacanțe în locuri precum Walt Disney World și Universal Orlando Resort, dar organizează și excursii către alte destinații, notează The Sun .

Insula Paros, o destinație „subestimată”

Într-un articol din Insider, Jennifer a numit primele nouă destinații ca fiind „subestimate”, însă au potențialul de a câștiga popularitate în 2024. Pe lista sa au fost incluse și locuri mai puțin cunoscute din Europa, precum insula grecească Paros.

„Mykonos și Santorini atrag cele mai mari mulțimi de turiști, dar Paros este o destinație mult mai liniștită. Lipsa unui aeroport internațional tinde să rămână o problemă, dar noile hoteluri șic ar putea atrage atrage mai mulți oameni”, a declarat Jennifer pentru Insider.

Insula Paros este, practic, un sat de pescari, ce găzduiește plaje crame și cariere de marmură. Pentru o experiență inedită, se organizează inclusiv excursii cu barca înspre o insulă și mai mică, Antiparos.

Jennifer nu este primul expert în călătorii care a numit insula Paros drept una dintre cele mai importante destinații de vacanță de anul viitor.

La începutul acestei luni, o rețea de scriitori și editori de călătorii de la Conde Nast Traveler a dezvăluit primele 24 de locuri de vizitat în 2024, Paros este pe listă.

Insula se află chiar între Mykonos și Santorini și, probabil, ar putea fi considerată la fel de frumoasă. Turiștii pot ajunge la Paros cu un avion din Atena, zborul având o durată de 45 de minute.

Zborurile sunt disponibile și din Mykonos și Santorini - deși ambele durează puțin mai mult.

Insula are propriul aeroport - fiind mult mai ușor de vizitat decât alte insule mai mici din Grecia, care pot fi accesate doar cu feribotul. Totodată mulțime de hoteluri la modă de patru și cinci stele s-au deschis recent și pe insulă, cum ar fi Parilio și Cosme.

Paros este renumită pentru marmura sa, care a fost considerată cea mai bună în antichitate, dar există și alte atracții, inclusiv numeroasele sale plaje. Mâncarea și băutura sunt și ele ieftine.

Celebrități care au vizitat insule grecești

Actrița italiană, Monica Bellucci, a vizitat insula și a garantat pentru frumusețea ei.

Dar Paros nu este singura insulă grecească mai puțin cunoscută, ignorată de turiști. Insula Patmos a atras fețe celebre precum Julia Roberts, David Bowie, Richard Gere și Tom Hanks.

Casele văruite în alb mărginesc coasta, iar orașul Chora găzduiește restaurante mici care servesc fructe de mare și preparate grecești tradiționale.

Orașul-port Skala are multiple magazine și baruri, unde cea mai ieftină băutură este berea locală Mythos sau vinul cultivat pe insulă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat