Întâlnirea de la Casa Albă între vicepreședintele american Joseph Biden și premierul Dacian Cioloș a început

Întâlnirea de la Casa Albă între vicepreședintele american Joseph Biden și premierul Dacian Cioloș a început

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Întâlnirea între vicepreședintele american Joseph Biden și premierul Dacian Cioloș a început, marți, în jurul orei 13.10 - ora locală (20.10 - ora României), la Casa Albă.

Conform programului oficial, întrevederea ar urma să dureze circa 30 de minute.

Întâlnirea are loc în Roosevelt Room, o sală din aripa de vest a Casei Albe, situată în imediata apropiere a Biroului Oval.

La final, premierul Dacian Cioloș va susține o declarație de presă în fața Casei Albe.

Prim-ministrul este însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, ministrul energiei, Victor Grigorescu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de șeful Cancelariei primului ministru, Dragoș Tudorache, consilierul pe politică externă al premierului, Călin Ungur, și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Vicepreședintele Joe Biden este însoțit la întâlnire, printre alții, de ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Victoria Nuland, consilierul pe securitate națională al vicepreședintelui SUA, Collin Kahl, adjunctul asistentului secretarului apărării pentru NATO și Europa, James Townsend.

Din delegația americană mai fac parte și doi asistenți speciali ai președintelui Barack Obama.

Potrivit unor surse oficiale, pe agenda discuțiilor se va afla pregătirea summitului NATO de la Varșovia, cu accent pe necesitatea consolidării flancului estic al Alianței. Totodată se va discuta și pe tema cooperării economice dintre România și SUA.

Întâlnirea cu vicepreședintele american a fost precedată de alte două întrevederi: cu secretarul agriculturii, Tom Vilsack, și cu secretarul comerțului, Penny Pritzker.

După discuția cu Joe Biden, Dacian Cioloș va fi prezent la o masă rotundă cu personalități din mediul de reflecție organizată de Atlantic Council.

De la ora locală 18.30, premierul participă la o recepție la Ambasada României din SUA, la care sunt așteptați peste 100 de membri ai comunității românești din zona Washington.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”