Întâlnirea de o oră cu preşedintele Putin a fost 'foarte directă, deschisă şi dură', afirmă cancelarul austriac Nehammer

Întâlnirea de o oră cu preşedintele Putin a fost 'foarte directă, deschisă şi dură', afirmă cancelarul austriac Nehammer

Întâlnirea dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Karl Nehammer, desfăşurată luni în apropiere de Moscova pentru discutarea conflictului din Ucraina, s-a încheiat, a confirmat luni cancelaria austriacă, potrivit agenţiilor dpa şi APA.

Întâlnirea a avut loc la reşedinţa prezidenţială a lui Putin de la Novo-Ogariovo, de lângă Moscova, şi a durat în jur de o oră, conform aceleiaşi surse.

'Conversaţia cu preşedintele Putin a fost foarte directă, deschisă şi dură', a afirmat Nehammer într-un comunicat.

'Aceasta nu este o vizită de prietenie', a subliniat el imediat după încheierea întâlnirii.

'Mesajul meu principal către Putin a fost (...) că acest război trebuie să se termine în cele din urmă, pentru că într-un război nu există de ambele părţi decât pierzători', a arătat cancelarul, explicând că deplasarea în Rusia a fost pentru el 'o datorie'.

Nehammer a mai afirmat că 'a adus în discuţie crimele de război masive de la Bucea şi din alte locuri' şi a subliniat 'că toţi cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere'. 'I-am spus de asemenea preşedintelui Putin foarte clar că sancţiunile contra Rusiei rămân în vigoare şi vor fi înăsprite şi mai mult atât timp cât în Ucraina mor oameni'.

Cancelarul austriac Nehammer a fost primul lider din Uniunea Europeană care a fost primit de preşedintele rus Putin după declanşarea invaziei în Ucraina la 24 februarie.

Răspunsul liderului rus la solicitările cancelarului austriac nu au fost făcute publice deocamdată.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...