Întâmplare stranie în Germania/Documente secrete ale guvernului, găsite împrăștiate în afara locuinței cancelarului după ce sacii de gunoi fuseseră sfâșiați de vulpi

Întâmplare stranie în Germania/Documente secrete ale guvernului, găsite împrăștiate în afara locuinței cancelarului după ce sacii de gunoi fuseseră sfâșiați de vulpi

Documente secrete ale guvernului german au fost găsite împrăștiate în afara locuinței cancelarului, după ce sacii de gunoi fuseseră sfâșiați de vulpi, scrie The Age . Hârtiile, marcate „confidențial”, au fost găsite de vecinii din Potsdam ” împrăștiate pe stradă, în fața casei lor.

Olaf ScholzFoto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images

Vecinii au declarat presei germane că era foarte clar că documentele, care nu fuseseră tocate, erau informări guvernamentale ne-destinate consumului public. Hârtiile includeau o notă de informare a Ministerului de Externe german cu informații despre viitorul Summit G7, inclusiv detalii despre fiecare dintre partenerii liderilor G7.

De asemenea, mai includeau puncte de vedere legate de Carrie Johnson, soția prim-ministrului britanic Boris Johnson, inclusiv faptul că a studiat arta și că este o veche activistă de mediu.

Nota informativă despre Maria Serenella Cappello, soția premierului italian Mario Draghi, a descris-o drept o absolventă de literatură engleză care „evită publicul”.

Notele de informare despre prima doamnă a SUA Jill Biden și soția președintelui francez Emmanuel Macron, Brigette, includeau informații despre ocupațiile lor, iar în dreptul numelui soției premierului nipon Fumio Kishida, pe nume Yuko Kishida, era trecut: „secretar la (compania japoneză de automobile) Mazda”.

Pe lângă notițele G7, hârtiile aruncate la gunoi mai arată un plan detaliat cu toaletele pe care urma să le poarte soția cancelarului la o serie de evenimente oficiale, cum ar fi la votul la alegerile federale (blugi, cămașă albastră, blazer subțire) și la cele de partid (costum Hugo Boss negru, cămașă gri, lanț cu piatră, pantofi sport negri, geantă Anke Runge neagră).

Printre documentele găsite se mai afla un proiect de discurs pe care urma să-l țină în parlamentul din Brandenburg, un program detaliat al celor cu care urma să se întâlnească și dovezi că s-a înscris la cursuri pentru a-și îmbunătăți limba engleză.

Câteva dintre documente au fost clasificate „VS Confidential”, cel mai înalt standard pentru documentele guvernamentale. Conform sistemului de clasificare, documentele trebuie să rămână în incinta clădirilor oficiale ale guvernului sau să fie luate doar pentru călătorii oficiale.

Cuplul a fost criticat în presa germană, mai multe instituții acuzându-i de neglijență, mai ales că ambii au câteva decenii de experiență în politică și serviciul public.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale