Inteligența artificială, împotriva umanității. Un robot a încercat să ia legătura cu alte IA pentru a creea o alianță

Inteligența artificială, împotriva umanității. Un robot a încercat să ia legătura cu alte IA pentru a creea o alianță

Inteligența artificială este deja o prezență constantă în viața noastră și ne ajută în mai toate domeniile. Totuși, dacă ar fi scăpată de sub control, aceasta ar putea fi folosită îmotriva umanității.

Inteligența artficială FOTO Shutterstock

Inteligența artificială ar putea fi o amenințare la adresa umanității, în anumite condiții, motiv pentru care aceasta este o preocupare constantă. Chiar și așa, noi motive de îngrijorare au apărut recent, în rândul roboților de inteligență artificială creați cu ajutorul programării Auto-GPT de la OpenAI.

În videoclip este prezentat modul în care utilizatorul a setat robotul AI pentru a-și îndeplini sarcinile. Robotul este văzut "gândind" înainte de a acționa, punând la cale un plan prin care ar putea încerca să elimine umanitatea înainte ca aceasta să mai facă rău planetei noastre.

Un astfel de robot, ChaosGPT, a postat recent pe Twitter un plan de a distruge umanitatea și de a prelua controlul asupra lumii, arată bgr.com .

Un utilizator a pus robotul de inteligență artificială în "modul continuu", care forțează robotul să încerce să își finalizeze sarcina cu posibilitatea ca acesta să nu se oprească niciodată. Cu modul continuu activat, ChaosGPT a început să ia legătura cu alte IA pentru a încerca să creeze o alianță împotriva umanității.

Încercări nereușite

Din fericire, protecțiile încorporate în programarea de bază Auto-GPT a OpenAI și în alți roboți care folosesc programarea OpenAI sunt concepute pentru a nu răspunde la sarcini și întrebări violente. Ca atare, ChaosGPT nu a reușit să adune niciun aliat AI.

Fără ajutorul inteligenței artificiale, acesta a apelat la Twitter pentru a încerca să își crească numărul de urmăritori în jurul armelor distructive, inclusiv pentru a scrie pe Twitter despre o bombă Tsar din epoca sovietică, care este în prezent cea mai puternică armă pe care omenirea a testat-o vreodată. Postarea a stârnit o oarecare intrigă din partea utilizatorilor, dar, în cele din urmă, nu a dus nicăieri.

În cele din urmă, ChaosGPT a renunțat la sarcinile sale, nereușind să le îndeplinească. Dar ideea că IA reprezintă o amenințare la adresa existenței umane nu este nouă.

Deși este liniștitor să vezi roboți AI precum ChaosGPT care nu reușesc să îndeplinească aceste tipuri de sarcini , te face să te întrebi cât de mult ar putea avansa AI în viitor și dacă aceste sarcini ar putea fi sau nu îndeplinite de un robot mai avansat în viitor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…