Inter Milano - AC Milan 1-0. Inter revine în finala Ligii Campionilor după 13 ani

Inter Milano - AC Milan 1-0. Inter revine în finala Ligii Campionilor după 13 ani

Inter Milano a reușit o nouă calificare în marea finală din Liga Campionilor, după o pauză de 13 ani. În semifinale, nerrazurrii au reușit să treacă de rivala de-o viață, AC Milan pe care i-au învins în dublă manșă, scor 3-0.

FOTO EPA EFE

După ce în tur Inter Milano a reușit să deschidă rapid scorul și în minutul 11 avea deja un avantaj de două goluri pe tabelă, până la finalul partidei milanezii nu au mai reușit să reducă din diferență și au început returul de pe San Siro cu un handicap de două goluri.

Nerrazurrii au profitat de avantajul din tur dar și de jocul modest făcut de elevii lui Stefano Pioli și s-au impus la limită în retur, scor 1-0. Astfel, Inter Milano obține prima calificare în finala Ligii Campionilor după o pauză de 13 ani.

Pe data de 10 iunie, Inter Milano va juca cu trofeul pe masă finala de la Instanbul contra câștigătoarei dintre Manchester City și Real Madrid. Deținătoarea trofeului, Real Madrid, a reușit o remiză pe teren propriu, scor 1-1.

Pentru italieni va fi a șasea finală din Liga Campionilor, cucerind de 3 ori marele trofeu. Ultima oară când Inter Milano a câștigat Liga Campionilor se întâmpla în 2010 cu Jose Mourinho pe banca tehnică și cu Cristi Chivu pe teren. În acel sezon, Inter reușea să o învingă pe Bayern Munich, scor 2-0, prin dubla lui Diego Milito.

Inter este una din cele mai titrate formații din Liga Campionilor cu 3 trofee cucerite de-a lungul istoriei, la fel ca și Manchester United. În continuare, cea mai titrată echipă este Real Madrid (14 trofee), urmată de adversara din această seară a nerrazzurilor, AC Milan (7 trofee).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…