Interceptarea comunicațiilor: John McCain îl îndeamnă pe Donald Trump să prezinte dovezi în sprijinul acuzațiilor sale

Interceptarea comunicațiilor: John McCain îl îndeamnă pe Donald Trump să prezinte dovezi în sprijinul acuzațiilor sale

Senatorul republican John McCain l-a provocat duminică pe președintele Donald Trump să prezinte dovezi pentru afirmațiile că predecesorul său, Barack Obama, a ordonat punerea sub ascultare a comunicațiilor sale înainte de alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie, relatează AFP.

"Președintele are două opțiuni, fie retrage cele afirmate, fie furnizează informația pe care poporul american o merită", a declarat senatorul McCain într-un interviu acordat canalului CNN.

"Nu am motive să cred că este adevărat, dar cred, de asemenea, că președintele Statelor Unite poate lămuri totul într-o clipă", a continuat senatorul, un obișnuit al criticilor la adresa lui Donald Trump.

"Tot ce are de făcut este să pună mâna pe telefon, să îl sune pe directorul CIA, directorul serviciului național de informații și să le spună 'OK, ce s-a întâmplat', pentru că ei sigur trebuie să știe dacă precedentul președinte al Statelor Unite a pus sub ascultare Trump Tower", a precizat John McCain.

La 4 martie, Donald Trump a formulat acuzații explozive într-o serie de mesaje pe Twitter la adresa predecesorului său, afirmând că Barack Obama a dispus interceptarea comunicațiilor sale înainte de alegerile prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a respins aceste afirmații.

James Clapper, director al Comunității Naționale de Informații sub președinția Obama, a afirmat într-un interviu că nicio agenție din subordinea sa nu a desfășurat operațiuni de interceptare a comunicațiilor lui Donald Trump.

Trump a insistat însă în aceste acuzații și a cerut extinderea unei anchete a Congresului privind presupusa implicare a Rusiei în prezidențialele din SUA și asupra eventualelor interceptări ale comunicațiilor sale.

Într-un interviu acordat canalului CBS News, președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, care face parte din grupul de opt congresmeni care au acces la informații clasificate, a răspuns "nu" la întrebarea dacă sunt motive pentru a bănui că există vreo urmă de adevăr în afirmațiile lui Trump.

El a subliniat, totuși, că nu dorește "să devanseze comisiile (însărcinate) cu controlul serviciilor de informații și ancheta lor aprofundată".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei