Interlopul Cap de Porc are de primit mai multe convorbiri online

Interlopul Cap de Porc are de primit mai multe convorbiri online

Unul dintre cei mai periculoși infractori români, Ion Clămparu, zis Cap de Porc, execută o pedeapsă de 25 de ani la Penitenciarul Aiud. El a reclamat conducerea închisorii pentru că nu i se respectă drepturile și a câștigat, relatează Newsweek .

Ion Clămparu a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în România, 30 de ani în Spania și 18 ani în Italia pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori si intreruperea cursului sarcinii. El se află în Penitenciarul Aiud din anul 2016.

Cap de Porc a reclamat la judecătorul delegat că, deși în luna februarie a acestui an avea dreptul la patru convorbiri on-line, a primit numai două.

După ce a analizat plângerea condamnatului, magistratul i-a dat dreptate și a decis că acesta trebuie să-și primească drepturile retroactiv.

Conducerea închisorii spune că n-a mers curentul

În replică, conducerea închisorii a spus că decizia poate reprezenta un precedent periculos și a a explicat că acesta nu a primit decât jumătate din convorbirile online pentru luna februarie din cauza deselor pene de curent și a faptului că luna a avut numai 28 de zile.

Ca urmare, Clămparu nu a mai putut fi reprogramat la unul dintre cele trei calculatoare disponibile, în condițiile în care erau deja programați alți deținuți.

„Constrângerile de natură obiectivă (lucrări la instalația electrică) nu trebuie să constituie un motiv pentru pierderea acestui drept ci, din contră, trebuie identificate soluții în vederea acordării drepturilor prevăzute de lege.

Prin urmare, pentru a respecta norma legală care reglementează în mod clar numărul de convorbiri on-line, fără a se preciza vreo excepție pentru o anumită perioadă a anului (cum ar fina lunile cu mai puține zile) sau situații care privesc motive legate de administrația penitenciarului, se impune acordarea și a celei dea patra convorbiri on-line pentru luna februarie 2021”, se arată în motivarea deciziei luate de magistrații Judecătoriei Aiud, conform Newsweek .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...