Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

Condamnat la 18 ani de închisoare pentru uciderea interlopului Mihai Pîrvu, zis ”Caiac”, în vara anului 2008, Cătălin Mavrichie este ca și eliberat. Judecătoria Târgu-Jiu i-a admis cererea de liberare condiționată la termenul din 24 noiembrie 2021. Conform surselor Ziarului de Craiova, hotărârea instanței nu a fost contestată de procurori. Mavrichie va fi liber de Sf. Andrei.

”În baza art. 587 Cod pr. pen. raportat la art. 59 Cod penal 1969, admite cererea și propunerea de liberare condiționată privind petentul condamnat Mavrichie Marian Cătălin. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Mavrichie Marian Cătălin, aflat în executarea mandatului nr. 287/2010 emis de Tribunalul Dolj în baza sentinţei penale nr. 259/2009. În baza art. 275 alin. 3, 6 Cod pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, onorariul parțial în cuantum de 200 lei cuvenit avocatului din oficiu cu delegaţia nr. 2270/2021 urmând a se avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziție prin mijlocirea grefei instanței, azi, 24.11.2021”, a fost soluția pe scurt a magistraților Judecătoriei Craiova.

Crima pentru care a fost condamnat la închisoare a fost comisă în dimineața zilei de 26 august 2008, în jurul orei 04:30, pe fondul unei dispute de la un joc de poker, la care asasinul a pierdut 50.000 de euro.

„Caiac mi-a luat banii cu cărţi măsluite. L-am sunat să mă socotesc cu el şi a zis că-l trimite pe Chinezu la mine, dar eu am vrut să mă conving singur că e aşa şi m-am dus spre locuinţa lui. Pe alee, m-am întâlnit cu Chinezu şi cu fratele lui. Cred că l-au sunat pe Caiac, care a coborât pregătit, cu sabia şi cu câinele“, a declarat Mavrichie în faţa judecătorilor. Acesta a mai spus că soția, care a venit după el, l-a implorat pe Caiac în genunchi să îl lase în pace pentru că este beat. „Ea era în genunchi şi Caiac se făcea cu sabia spre mine. Atunci am tras un foc în sus, ca să îi sperii, şi am fugit la maşină. Acolo m-au ajuns şi Caiac a dat cu sabia. Dacă nu puneam mâna îmi lua gâtul. De frică am tras iar cu pistolul, nu ştiu unde“, a mai spus Mavrichie.

„Recunosc că am avut două pistoale, dar nu m-am dus la el să îl omor. Sunt criminal, cum spune lumea, dar nu am făcut-o cu intenţie, am tras de frică“, a spus în apărarea sa Cătălin Mavrichie.

Mihai Pîrvu, alias Caiac, a fost fost lovit de un glonț în torace și a decedat două ore mai târziu, la Spitalul de Urgenţă Craiova. Mavrichie a ajuns, de asemenea, la spital, cu plăgi tăiate în zona feţei și la mâna stângă.

Caiac a fost unul dintre întemeietorii Grupării „Frăţia“ din Craiova.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa