Internarea premierului slovac cu pneumonie a alimentat zvonuri, dezminţite oficial, privind infectarea sa cu noul coronavirus

Internarea premierului slovac cu pneumonie a alimentat zvonuri, dezminţite oficial, privind infectarea sa cu noul coronavirus

Suferind de pneumonie, premierul slovac Peter Pellegrini a fost spitalizat sâmbătă, iar starea sa de sănătate a alimentat zvonuri pe reţelele sociale - rapid dezminţite oficial - cu privire la contaminarea premierului cu noul coronavirus, informează AFP.

"Premierul este epuizat şi are o pneumonie, însă asta-i tot", a răspuns pentru AFP purtătoarea de cuvânt a guvernului slovac Patricia Macikova, întrebată cu privire la aceste zvonuri.

Respectivele zvonuri au circulat şi în mediile europene, după ce Pellegrini a participat joi la cel mai recent summit al UE asupra bugetului, alături de toţi liderii din UE.

Numărul de contaminări cu noul coronavirus a ajuns de la 6 la 224 în patru zile în Italia, făcând din această ţară cea mai afectată din Europa şi a treia în lume, după China şi Coreea de Sud, aceasta din urmă numărând deja peste 800 de pacienţi contaminaţi.

În China, au fost înregistrate peste 77.000 de contaminări şi mai mult de 2600 de persoane au decedat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”