Interpol: 17.000 de kituri false de testare pentru COVID-19 au fost confiscate în urma unei operaţiuni internaţionale

Interpol: 17.000 de kituri false de testare pentru COVID-19 au fost confiscate în urma unei operaţiuni internaţionale

Aproximativ 17.000 de kituri false pentru depistarea coronavirusului au fost confiscate în cadrul unei ample operaţiuni internaţionale antifraudă care viza traficul de băuturi alcoolice, alimente şi produse medicale potenţial periculoase, a anunţat miercuri Interpol, relatează AFP.

Operaţiunea, coordonată de Interpol şi Europol între lunile decembrie 2019 şi iunie 2020 în 77 de ţări, a dus la confiscarea a peste 12.000 de tone de mărfuri în valoare de 40 de milioane de dolari.

Un număr de 19 organizaţii criminale au fost destructurate şi 407 persoane arestate, a indicat agenţia de cooperare poliţienească internaţională cu sediul la Lyon, în Franţa.

Pe lângă kiturile false de testare pentru COVID-19, au fost de asemenea confiscate produse lactate contaminate, carne de animale sacrificate ilegal şi produse medicale contrafăcute.

În Bulgaria, operaţiunea a permis, de exemplu, descoperirea, într-un depozit clandestin, a unei cantităţi de brânză care conţinea bacterii Escherichia Coli. În timpul operaţiunilor din Iordania, au fost confiscate 6.500 de litri de băuturi energizante şi sucuri ieşite din garanţie, precum şi şapte tone de lapte şi brânză alterate.

În Africa de Sud, un transport din Asia care ar fi trebuit să conţină material de protecţie medicală ascundea în realitate fructe de mare, potrivit Interpol.

"Într-un moment în care peste tot în lume facem eforturi de a limita răspândirea COVID-19, faptul că reţelele criminale distribuie aceste produse potenţial periculoase demonstrează determinarea lor de a face profit", a subliniat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

Alcoolul de contrabandă a reprezentat cea mai mare parte din confiscări, în valoare de 20 de milioane de dolari, printre care şi 5.000 de litri de vodcă descoperiţi într-o caravană în Norvegia.

Această operaţiune, denumită "Opson" şi organizată anual de 9 ani, a permis, de asemenea, oprirea de la comercializare a altor mărfuri alterate sau contrafăcute, precum produse de înfrumuseţare, tutun, haine şi pantofi, dar şi produse electronice în valoare totală de 3,1 milioane de dolari.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…