Interpol Moldova: Ilan Șor, oligarhul fugar și aliatul Kremlinului în planul de destabilizare a R.Moldova, a plecat din Israel

Interpol Moldova: Ilan Șor, oligarhul fugar și aliatul Kremlinului în planul de destabilizare a R.Moldova, a plecat din Israel

Oligarhul fugar Ilan Șor nu se mai ascunde de justiția din Moldova în Israel, acesta părăsind marți Țara Sfântă și plecând, cel mai probabil, în Turcia, potrivit șefului Interpol Moldova, Viorel Țentiu.

Ilan Șor a plecat marți din Israel, dar nu se știe locul aflării sale. FOTO: Arhivă

Republica Moldova a fost alertată marți de Israel referitor la faptul că Ilan Șor a părăsit teritoriul țării în care s-a ascuns aproape patru ani de justiția de la Chișinău.

,,Din informațiile operative pe care le deținem se cunoaște că Ilan Șor a părăsit teritoriul Israelului, însă direcția de deplasare nu se știe. Prin cale aeriană, prin aeroport. Am avut o alarmă care a fost făcută în adresa autorităților din Israel, însă nu ne-au comunicat care a fost adresa, direcția de deplasare”, a spus șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu.

De asemenea, Viorel Țentiu a mai afirmat că toate țările membre Interpol au fost anunțate despre faptul că Ilan Șor, condamnat penal, a părăsit teritoriul Țării Sfânte și se ascunde acum în una dintre ele. Iar întrebat dacă nu exclude faptul că acesta se află în Turcia, el a răspuns că ,,Turcia este membră a Interpol. Nu exclud, dar nici nu pot să confirm (n.r.-s-ar afla acolo)”.

Ilan Șor, care deține, inclusiv cetățenia israeliană, a fugit în 2019 din Republica Moldova, la scurt timp după ce PDM, formațiunea oligarhului fugar, Vladimir Plahotniuc, a plecat de la guvernare.

În luna aprilie a acestui an, Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul ,,frauda bancară”.

Aliatul Kremlinului

De la distanță, acesta este activ în politică, organizând manifestațiile antiguvernamentale din Republica Moldova. Liderii de la Chișinău, însă au atenționat în repetate rânduri că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza țara.

Iar săptămâna trecută, cu câteva zile înainte de alegerile locale generale, șeful SIS de la Chișinău a anunțat că Rusia a alocat peste un miliard de lei moldovenești pentru a destabiliza Republica Moldova, punând la cale un scenariu care este executat prin diverse metode de „grupul criminal” creat și condus de oligarhul fugar, Ilan Șor, iar banii respectivi sunt prevăzuți, inclusiv pentru coruperea alegătorilor. Informațiile au fost negate de fugarul condamnat penal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat