Interviuri la MJ/Nistor Călin: S-au făcut şi erori, dar în mod concret DNA şi-a îndeplinit menirea

Interviuri la MJ/Nistor Călin: S-au făcut şi erori, dar în mod concret DNA şi-a îndeplinit menirea

Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Nistor Călin, a admis, joi, că au existat şi erori în activitatea procurorilor anticorupţie, dar a afirmat că, în ansamblu, instituţia "şi-a îndeplinit menirea".

"Noi nu putem nega că au existat greşeli individuale săvârşite de procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de anumiţi procurori. Acele erori, greşeli, abuzuri, cum vrem să le spunem, (...) au fost identificate măsuri care ţin de competenţa procurorului-şef, s-au luat în cele mai multe cazuri. (...) S-au făcut şi erori, dar în mod concret DNA cred că şi-a îndeplinit menirea şi obiectivul general", a spus Nistor Călin, în cadrul interviului susţinut la Ministerul Justiţiei.

Candidaţii care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al DNA au susţinut, joi, interviurile la Ministerul Justiţiei. Este vorba despre Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu şi Nistor Călin.

Ionuţ Botnaru, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care îndeplinise la rândul său condiţiile de participare la interviu, şi-a retras candidatura.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”