Interviuri la MJ/Nistor Călin: S-au făcut şi erori, dar în mod concret DNA şi-a îndeplinit menirea

Interviuri la MJ/Nistor Călin: S-au făcut şi erori, dar în mod concret DNA şi-a îndeplinit menirea

Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Nistor Călin, a admis, joi, că au existat şi erori în activitatea procurorilor anticorupţie, dar a afirmat că, în ansamblu, instituţia "şi-a îndeplinit menirea".

"Noi nu putem nega că au existat greşeli individuale săvârşite de procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de anumiţi procurori. Acele erori, greşeli, abuzuri, cum vrem să le spunem, (...) au fost identificate măsuri care ţin de competenţa procurorului-şef, s-au luat în cele mai multe cazuri. (...) S-au făcut şi erori, dar în mod concret DNA cred că şi-a îndeplinit menirea şi obiectivul general", a spus Nistor Călin, în cadrul interviului susţinut la Ministerul Justiţiei.

Candidaţii care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al DNA au susţinut, joi, interviurile la Ministerul Justiţiei. Este vorba despre Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu şi Nistor Călin.

Ionuţ Botnaru, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care îndeplinise la rândul său condiţiile de participare la interviu, şi-a retras candidatura.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro