Întreg sistemul public de transport din Bruxelles, suspendat după exploziile soldate cu morți și răniți

Întreg sistemul public de transport din Bruxelles, suspendat după exploziile soldate cu morți și răniți

Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele și metroul nu mai circulă marți în Bruxelles și toate gările mari sunt închise după seria de explozii de la aeroportul Zaventem și din cel puțin o stație de metrou, informează AFP și Reuters, citând operatorul de transport și parchetul federal.

* LIVE UPDATE Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 10 morți și 30 de răniți, potrivit unor surse spitalicești (FOTO-VIDEO)

'Toată rețeaua noastră este închisă în prezent', a anunțat pe Twitter operatorul de transport local STIB. Seria de explozii a provocat întărirea măsurilor de securitate pe mai multe aeroporturi europene.

De asemenea, Eurostar a anunțat că niciun tren nu mai pleacă sau se îndreaptă spre gările din Bruxelles după exploziile de marți.

Tunelele din Bruxelles au fost închise pentru traficul auto, anunță la rândul său centrul de trafic Mobiris pe contul său de Twitter.

În același timp, Centrul belgian pentru situații de criză a cerut populației să rămână 'acolo unde se află' după seria de explozii soldată cu cel puțin 13 morți și 35 de răniți, potrivit postului de televiziune VRT.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…