Inundațiile au făcut ravagii și pe calea ferată. Zeci de trenuri au plecat sau au sosit în gări cu întârzieri mari

Inundațiile au făcut ravagii și pe calea ferată. Zeci de trenuri au plecat sau au sosit în gări cu întârzieri mari

Ploile au provocat distrugeri și pe calea ferată în mai multe județe ale țării. Acest lucru a făcut ca mai multe trenuri să fie blocate și să fie întârzieri de zeci de minute.

Mai multe trenuri au întârziere FOTO arhivă Adevărul

Trenurile plecate din Arad ajung la destinație cu o întârziere de 120 de minute. Un tren care a plecat din Timișoara spre Mangalia a rămas blocat în județul Vâlcea, după ce un copac a rupt liniile de curent. Peste 120 de pasageri au fost preluați cu autocarele.

Probleme sunt și în Drobeta Turnu Severin, unde circulația trenurilor a fost oprită după ce ploile au afectat infrastructura feroviară.

De asemenea, în Gara de Nord au fost anunțate mai multe întârzieri, de aproximativ 120 de minute, la trenuri care trebuiau să ajungă de la Arad sau trenuri care trebuiau să vină de la Budapesta.

Întârzieri sunt și din direcțiile Bacău, Brașov sau Craiova.

Totodată, și la plecări sunt o serie de întârzieri. Trenurile care ar trebui să plece către Constanța, organizate și menținute de către o companie feroviară privată, au întârzieri tot de 120 de minute.

Și trenurile care au plecat către Buzău și Sibiu au avut întârziere.

Întârzieri an de an

Conform unor statistici, în anul 2022, România a înregistrat un nou record al întârzierilor la tren: 3.487.509 de minute, ceea ce înseamnă un total de 6,6 ani, dacă sunt adunate toate întârzierile fiecărui tren în parte, așa cum au fost ele raportate de către Ministerul Transporturilor.

Amintim că cele mai multe întârzieri au avut loc pe timpul verii. Au fost trenuri care mergeau de la Arad la Mangalia și care au avut sute de minute întârzire.

De exemplu, în urmă cu doi ani, trenul care a plecat din Mangalia spre Arad - în care se aflau și 30 de copii, a avut o întârziere de 600 de minute. Drumul a durat în total 26 de ore, iar trenul Inter-Regio de pe ruta Mangalia - Timișoara a ajuns la destinație după 29 de ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?