Invazia rusă este în mare parte oprită pe toate fronturile, susţine Serviciul Militar de Informaţii britanic

Invazia rusă este în mare parte oprită pe toate fronturile, susţine Serviciul Militar de Informaţii britanic

Invazia rusă în Ucraina a fost în mare parte oprită pe toate fronturile, forţele ruse suferind în ultimele zile pierderi grele şi avansând foarte puţin la sol, pe mare sau în spaţiul aerian, a anunţat joi Serviciul Militar de Informaţii al Regatului Unit, informează Reuters.

"Rezistenţa ucraineană rămâne fermă şi bine coordonată", a anunţat Ministerul Apărării britanic. "Vasta majoritate a teritoriului ucrainean, inclusiv toate oraşele mari, rămân în mâinile ucrainenilor", a adăugat ministerul.

Cartierul general al armatei ucrainene a afirmat miercuri că Rusia a pierdut până la 40% din forţele de invazie. Unităţi ruse fie au fost nimicite, fie şi-au pierdut capacitatea de luptă, arată un ordin de zi, fără a oferi alte cifre.

Autorităţile de la Moscova afirmă că acţiunile din Ucraina nu au scopul de a ocupa un teritoriu, ci de a "demilitariza" şi de a "denazifica" ţara vecină. Rusia îşi defineşte acţiunile din Ucraina prin sintagma "operaţiune militară specială". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro