Investigație cerută de Congresul SUA: Pentagonul ar fi expus americanii la căpușe modificate genetic

Investigație cerută de Congresul SUA: Pentagonul ar fi expus americanii la căpușe modificate genetic

Investigație cerută de Congresul SUA: Pentagonul ar fi expus americanii la căpușe modificate genetic. Chris Smith, un congresman din New Jersey, sugerează că guvernul a transformat insectele în arme biologice pentru a răspândi boli și e posibil să le fi eliberat.

Camera Reprezentanților a acceptat o solicitare a congresmanului din New Jersey, privind posibilitatea ca răspândirea bolii Lyme în SUA să aibă rădăcinile într-un experiment al Pentagonului, notează The Guardian.

Ulterior, a fost aprobat un amendament propus de Chris Smith, care a instruit inspectorul general al departamentului de apărare să analizeze dacă SUA „a experimentat cu căpușe și alte insecte în ceea ce privește utilizarea lor ca armă biologică între anii 1950 și 1975."

Investigația ar trebui să evalueze sfera experimentului și „dacă eventualele căpușe sau insecte folosite au fost eliberate în afara oricărui laborator, prin proiectare accidentală sau experimentală", potrivit The GUardian.

Amendamentul a fost aprobat printr-un vot în cadrul Camerei Reprezentanților și a fost adăugat la un proiect de lege privind cheltuielile de apărare, dar proiectul de lege așteaptă să fie în concordanță cu o versiune a Senatului.

 
Smith a spus că amendamentul a fost inspirat de „o serie de cărți și articole care sugerează că au fost făcute cercetări semnificative la instituțiile guvernamentale americane, inclusiv Fort Detrick, Maryland și Plum Island, New York, pentru a transforma căpușele și alte insecte în arme biologice".

O nouă carte publicată în luna mai de către un scriitor științific al Universității Stanford, Kris Newby, care a suferit de boala Lyme, a ridicat întrebări despre originea bolii, care afectează 400.000 de americani în fiecare an.

Volumul Mușcat: Istoria secret a bolii Lyme și armele biologice/Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons îl citează pe elvețianul care a descoperit agentul patogen al bolii Lyme, Willy Burgdorfer, care ar fi spus că epidemia de Lyme a fost un experiment militar care a fost scăpat de sub control.

Burgdorfer, care a decedat în 2014, a lucrat ca cercetător în domeniul biologic pentru armata americană și a declarat că a fost însărcinat cu reproducerea puricilor, căpușelor, țânțarilor și altor insecte care se hrănesc cu sânge și cu infectarea acestora cu agenți patogeni care provoacă boli umane, notează jurnaliștii britanici.

Potrivit cărții, au existat programe de eliberare a căpușelor și a altor insecte în aer, iar cele neinfectate au fost lăsate în zonele rezidențiale din SUA pentru a urmări modul în care s-au răspândit. Aceasta sugerează că o astfel de schemă s-ar fi înrăutățit și ar fi dus la erupția bolii Lyme în SUA în anii 1960.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...