Investigație Der Spiegel despre compania austriacă Egger și tăierile ilegale de lemn din România

Investigație Der Spiegel despre compania austriacă Egger și tăierile ilegale de lemn din România

Publicația germană De r Spiegel , în colaborare cu un consorțiu internațional de presă, a publicat o investigație despre afacerile companiei austriece Egger în România.

”Una dintre ultimele păduri virgine din Europa se află încă în România. Pentru că lemnul din ariile protejate ajunge la compania austriacă Egger. Cercetările noastre arată ce trucuri folosesc furnizorii”, scrie Der Spiegel, care pleacă de la exemplul unei păduri tăiate în comuna suceveană Bogdănești.

Bogdănești a fost una dintre localitățile vizate de o anchetă a autorităților române într-un dosar de tăieri ilegale de păduri, spălare de bani, evaziune fiscală.

Spiegel scrie că Egger, producător de plăci aglomerate, este unul dintre cei mai mari jucători din România, cu o fabrică la periferia Rădăuțiului.

Acuzațiile jurnaliștilor germani sunt că Egger are ca furnizori companii românești care taie ilegal lemn. Compania austriacă a respins acuzațiile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...