Investigație Der Spiegel despre compania austriacă Egger și tăierile ilegale de lemn din România

Investigație Der Spiegel despre compania austriacă Egger și tăierile ilegale de lemn din România

Publicația germană De r Spiegel , în colaborare cu un consorțiu internațional de presă, a publicat o investigație despre afacerile companiei austriece Egger în România.

”Una dintre ultimele păduri virgine din Europa se află încă în România. Pentru că lemnul din ariile protejate ajunge la compania austriacă Egger. Cercetările noastre arată ce trucuri folosesc furnizorii”, scrie Der Spiegel, care pleacă de la exemplul unei păduri tăiate în comuna suceveană Bogdănești.

Bogdănești a fost una dintre localitățile vizate de o anchetă a autorităților române într-un dosar de tăieri ilegale de păduri, spălare de bani, evaziune fiscală.

Spiegel scrie că Egger, producător de plăci aglomerate, este unul dintre cei mai mari jucători din România, cu o fabrică la periferia Rădăuțiului.

Acuzațiile jurnaliștilor germani sunt că Egger are ca furnizori companii românești care taie ilegal lemn. Compania austriacă a respins acuzațiile.


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?