Investigație la spitalul londonez unde a fost operată prințesa de Wales. Un angajat ar fi încercat să-i acceseze dosarul medical

Investigație la spitalul londonez unde a fost operată prințesa de Wales. Un angajat ar fi încercat să-i acceseze dosarul medical

Spitalul London Clinic unde a fost operată prințesa de Wales Kate Middleton în ianuarie a deschis o investigație după ce un angajat al spitalului ar fi încercat să acceseze dosarul medical privat al acesteia, relatează presa britanică.

Kate Middleton a fost fotografiată recent la o piață din Windsor FOTO Arhivă

Cel puțin un membru al personalului spitalului ar fi fost surprins încercând să acceseze dosarul medical al acesteia în condițiile în care familia regală nu a divulgat informații despre natura operației suferite de Kate Middleton, limitându-se să spună că nu este vorba de cancer și dorește să fie păstrată discreția, iar spitalul este obligat să păstreze confidențialitatea asupra dosarului medical al pacienților.

„Este o breșă de securitate majoră, extrem de dăunătoare pentru imaginea spitalului, având în vedere reputația impecabilă pe care o are în ce privește tratarea membrilor familiei regale. Șefii spitalului au contactat Palatul Kensington imediat după ce incidentul le-a fost adus la cunoștință și au asigurat palatul că va fi derulată o investigație serioasă. Întreaga echipă este șocată și mâhnită de acuzațiile că un astfel de spital de încredere s-ar face responsabil de o asemenea încălcare a încrederii și a eticii”, a dezvăluit o sursă anonimă din cadrul London Clinic.

Palatul Kensington a transmis că este de competența și responsabilitatea spitalului să se ocupe de această breșă de securitate, în timp ce organismul britanic care se ocupă de protecția datelor personale a primit un raport despre incident.

Într-o declarație pentru Mirror, Clinica londoneză a transmis: „Credem cu tărie că toți pacienții noștri, indiferent de statutul lor, merită discreție și confidențialitate totală în ceea ce privește informațiile lor medicale”.

Poliția metropolitană nu a putut confirma dacă a fost informată cu privire la aceste acuzații.

Marți, The Sun a publicat fotografii și o înregistrare video care îi arată pe Kate și pe prințul William făcând cumpărături la piața Windsor Farm Shop din apropierea casei lor din Windsor, în weekend.

Deși Palatul Kensington a declarat că prințesa de Wales nu se va întoarce la îndatoririle regale decât după Paște, Times a relatat că există planuri ca ea să revină participând la slujba anuală de Paște de la Capela St George din Windsor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?