Ioana Mihăilă: Situaţia paturilor ATI COVID-19 este mai bună decât în săptămânile trecute

Ioana Mihăilă: Situaţia paturilor ATI COVID-19 este mai bună decât în săptămânile trecute

Situaţia paturilor de Terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19 este "mai bună" decât în săptămânile trecute, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care a precizat că duminică, la ora 17,00, erau libere la nivel naţional 247 de paturi ATI pentru adulţi şi 32 pentru copii.

"Într-adevăr, situaţia este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta, avem la nivel naţional 247 de paturi de Terapie intensivă neocupate, conform raportărilor verificate ieri, la ora 17,00. (...) La nivel naţional, 247 de paturi libere pentru adulţi, 32 paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureştiului, 55 de paturi libere pentru adulţi şi 10 paturi libere pentru copii", a explicat ministrul.

Mihăilă a afirmat că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 raportat zilnic "respectă realitatea".

"Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea şi îl verificăm, împreună cu numărul de paturi, din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informaţiile ieri pentru ora 17,00 şi ele au fost concordante. Cele două surse de informaţii au fost Centrul de comandă de la Ministerul Sănătăţii şi Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care ajută la transferul pacienţilor între unităţile sanitare", a menţionat ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Așa arată decăderea unei dive...

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…