Iohannis: Am aşteptări să îmbunătăţim Legile Justiţiei; când ajung la mine voi face o primă analiză

Iohannis: Am aşteptări să îmbunătăţim Legile Justiţiei; când ajung la mine voi face o primă analiză

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că aşteptările sale privind Legile Justiţiei sunt legate de îmbunătăţirea acestora, până când "satisfac nevoile societăţii româneşti", arătând că în momentul în care vor ajunge la el va face o primă analiză, deoarece are mai multe opţiuni care pot fi luate în calcul.

"Am aşteptări să îmbunătăţim legile, până când sunt bune şi satisfac nevoile societăţii româneşti. (...) Intenţionez, în momentul în care aceste legi ajung la mine, pentru că niciuna nu a ajuns până acum instituţional la mine, să fac o primă analiză, să fac o declaraţie publică de intenţie şi atunci o să vă spun un pic mai concret ce părere am despre anumite demersuri, despre anumite articole şi ce voi face eu, în definitiv, cu aceste legi, fiindcă în prima etapă am mai multe opţiuni care pot fi luate în vizor", a afirmat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, modificările la cele trei Legi ale Justiţiei - 304/2004 privind organizarea judiciară, 303/2004 privind statutul magistraţilor şi 317/2004 privind funcţionarea şi organizarea CSM. Actele normative au intrat în circuit legislativ la Senat, care este Cameră decizională. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Citiți și judecați voi...