Iohannis are COAIE: Sunt doi elefanți în cameră și nimeni nu vorbește despre ei: Ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale. Premierul s-a angajat să nu fie adoptate azi! VIDEO

Iohannis are COAIE: Sunt doi elefanți în cameră și nimeni nu vorbește despre ei: Ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale. Premierul s-a angajat să nu fie adoptate azi! VIDEO

Presedintele Klaus Iohannis a mers astazi la sedinta de guvern la care urma sa fie discutate o ordonanta de urgenta pentru gratierea unor categorii de infractiuni, dar si pentru redefinirea pana aproape de dezincriminare a unor infractiuni. Presedintele a anuntat la inceputul sedintei ca a discutat cu premierul Grindeanu si acesta i-a promis ca cele doua ordonante de urgenta nu vor fi adoptate astazi si nici nu vor fi puse in viitor pe lista suplimentara a sedintelor de guvern fara dezbatere publica.
---------------------

Evenimentele zilei, LIVETEXT:

10.08: Ordinea de zi a sedintei de guvern a fost transmita presei de biroul de presa al guvernului in timp ce vorbea Klaus Iohannis. Ea a fost secreta pana la acel moment

10.01: Sunt doi elefanti in camera si nimeni nu vorbste despre ei: Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale. Evident ca si despre ele am discutat cu premierul de dimineata. El mi-a spus ca nu va fi pusa pe ordinea de zi suplimentara aceste cghestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste cghestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.

Faza cu elefanții:

10.00: Premierul Sorin Grindeanu: Aveti ordinea de azi. Ca sa eliminam orice discutie, noi discutam despre lucruri aflate pe ordinea de zi. Ceea ce nu inseamna ca in perioada urmatoare toate lucrurile pe care ni le propunem sa le putem adopta ins edintele de guvern. Asa ca tot ce e trecut pe ordinea de vom discuta punct cu punct. In general e vorba de constructia bugetara, oug si HG. De asemenea, e o HG pentru 23 ianuarie ca zi libera, sa se faca punte cu ziua libera de 24.

9.58: Klaus Iohannis: E o premiera astazi, particip prima data la o sedinta de guvern. Am avut o discutie consensuala cu premierul, dupa care premierul m-a invitat sa prezideze aceasta sedinta de guvern. Sunt foarte multumit de felul inc are va faceti cu totii datoria. E o placere si o onoare sa fiu aici cu dvs. In ce priveste discutia cu premierul, il pas pe dl premier sa detalieze, dupa care vom trece la fapte, la ordinea de zi a sedintei.

9.57: Grindeanu: Salut prezenta presedintelui Iohannis la sedinta de guvern ordinara.

9.55 Iohannis, Grindeanu si Iordache au intrat in sala de sedinte. Seful statului s-a asezat langa premier.

9.46 Nici pana la aceasta ora Guvernul nu a transmis presei ordinea de zi a sedintei, lucru neobisnuit. Ordinea de zi include actele normative care ar urma sa fie discutate.

9.35 Ministrii s-au strans in sala de sedinte. Iohannis si Grindeanu au o discutie inainte de inceperea sedintei de guvern, potrivit Digi 24.

Ora 9.26: Schimbare de tactica la Guvern: ziaristii au fost anuntati ca nu vor mai fi declaratii la inceputul sedintei, asa cum se intampla de obicei

Ora 9.23: Iohannis a ajuns la Guvern

LIVE VIDEO (Sursa Privesc.eu ) :

Context:

Presedintele are dreptul sa prezideze sedintele de Guvern, potrivit Constitutiei, in anumite circumstante. Astfel, articolul 87 din Constitutie arata ca presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. De asemenea, presedintele prezideaza sedintele Guvernului la care participa.

Pana la acest moment, guvernul nu a facut publica lista actelor normative pe care urmeaza sa le dezbata in sedinta care incepe la ora 9.30. Este o conduita atipica; in ultimul an, dar si la precedentele sedinte ale guvernului Grindeanu, serviciul de presa al Executivului facand publica lista cu o zi sau macar cateva ore inainte de sedinta.

Sedinta de azi a guvernului ar fi urmat sa fie condusa de vicepremierul Sevil Shhaideh, careia premierul i-a delegat atributiile pentru ca el merge impreuna cu Liviu Dragnea la ceremoniile de inaugurare a lui Donald Trump.

(Vom reveni)Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși

4 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

5 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?