Iohannis: Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război

Iohannis: Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război

Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război, a transmis, miercuri, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis.

,,Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război şi continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-şi trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume", a scris şeful statului pe platforma de socializare.

Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunţat oficialii Comandamentului operaţional "Sud" al Forţelor Armate ale Ucrainei.


Agenția de presă rusă Tass a informat că, în cursul nopții de miercuri, 02 august, trupele ruse au executat un nou atac cu drone Geran-2 asupra portului Izmail din Regiunea Odesa, aflat în proximitatea frontierei cu România.

Ținta principală a dronelor rusești a fost reprezentată de un depozit de combustibili, care se presupune că era întrebuințat de Forțele Armate ale Ucrainei. În urma incendiului, acesta a ars complet, fără ca pompierii să poată face față luptei cu flăcările.

Potrivit unor martori oculari, cel puțin opt dorne rusești au lovit portul ucrainean de pe Dunăre și zonele din vecinătatea acestuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB